Събития, които си заслужава да посетите 13 – 19 май

Събития, които си заслужава да посетите 13 - 19 май

Понеже афиша на събитията е голям и информация дебне отвсякъде, в новата ни рубрика всяка седмица ще представяме най-интересното от столичната сцена… и изобщо всичко, което според нас си струва да посетите.

14 май 2019 г. 19:00 ч. City Stage | Ratio представя: Биопринтиране – от клетка до орган

14 май 2019 г. 19:00 ч. City Stage | Ratio представя: Биопринтиране - от клетка до орган

Дали тъканното инженерство е един от тези инструменти на човешкия гений, който ще ни направи богове? Могат ли биопринтерите и биомастилата да дават живот? 3D-биопринтирането е един от последните отговори на регенеративната медицина по тези въпроси.

За всичко това от първа ръка ще ви разкаже Спас Керимов от Принтиво – биотехнологичен стартъп, който се занимава точно с тази материя.  Ще ви запознаем с биопринтера ЕВА и цяла дузина АДАМовци, нейните биомастила. Биопринтирането е чудата смесица от биоинженерство, полимерна химия, клетъчна биология, медицина и архитектура. Но дали има потенциала да предизвика дългоочакваната биотехнологична революция в науката и медицината?

Вход: свободен

Програма: 19:00 ч. Отваряне на врати; 20:00 ч. Презентация “Биопринтиране – от клетка до орган“; 21:00 ч. Дискусионна част и въпроси от публиката.

16 май 2019 г. 19:00 ч. City Stage | Премиера на “Глад за думи” от Валентина Йоргова

16 май 2019 г. 19:00 ч. City Stage | Премиера на "Глад за думи" от Валентина Йоргова

Каним ви на още едно незабравимо литературно изживяване, наситено с творчество и креативност! Проектите ни за откриване на нови, амбицизни и перспективни творци продължават! Валентина Йоргова ще представи своята дебютна книга „Глад за думи“. Това е събитие за хората, които си задават въпроси и търсят отговори. За хората, които се вглеждат в себе си, за да се срещнат с другите. За хората, които всеки ден побеждават миналото и страховете си, за да се срещнат лице в лице с Живота и … му се усмихват!

Ще имате удоволствието да се срещнете с Валентина, да чуете стиховете ѝ и да си вземете автограф лично от нея на 16 май от 19:00 ч. в клуб City Stage.

Вратите отварят в 19:00 ч., събитието започва в 19:30 ч.!

17 май 2019 г. 22:00 ч. Swingin’Hall | Godsmack & System of a Down tribute by HEDSHOT

17 май 2019 г. 22:00 ч. Swingin'Hall | Godsmack & System of a Down tribute by HEDSHOT

На 17.05., петък група HEDSHOT ще взривят Swingin’ Hall със своя трибют на Godsmack и System of a Down. Купонът е гарантиран! Очакваме ви!

бул. Драган Цанков 8 ( до стадион „Васил Левски“)
Тел.: +359 89 684 0161; +359 89 684 0180
Начало: 22:00 ч.
Вход: 10 BGN
Паркинг: безплатен

17 май 2019 г. 22:00 ч. City Stage | Tronic Showcase – Christian Smith & Matt Sassari

17 май 2019 г. 22:00 ч. City Stage | Tronic Showcase - Christian Smith & Matt Sassar

Tronic Music comes to Sofia / Presented by AWOL /

Christian Smith
Matt Sassari

Supported by:
Balthazar & JackRock
Forceman
Temporary Permanence
Live visuals by Visual Universe

Phase 2 (25 BGN) – On sale; VIP Tickets (30 BGN) – On sale; On Door – TBA

BeerBox е първият ресторант-бирария в България, построен от транспортни контейнери

В сърцето на столичния квартал „Младост“ се намира ресторант с кратко и стегнато меню, което прави своя реверанс към по-добрите бири от света и у нас. Съвсем изчистен, семпъл, но в същото време провокиращ е интерио­рът на заведението, но това, което го отличава от всички други места, са специално монтираните на всяка маса биоелектрически скари, на които всеки сам може да приготви храната си, ако желае.

Beer BoxПри всички случаи трябва да се пробват сочните ребра и английският бекон, който, докато се пече на масата пред теб, дава много поводи за размисъл и… бира. Ароматът на истинско месо, домашната лютеница и топлият комат хляб, които съпътстват всичко в менюто, дават още поне един повод да се върнете при нас.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *