Епизод 1 – Пъстърва плакия от Гара Бов

Гозбата на България: Епизод 1 – Пъстърва плакия от Гара Бов

В премиерния епизод на новото кулинарно риалити “Гозбата на България” сме на гости на семейство Коцеви в Гара Бов.

Живописното село, разположено в една от най-красивите части на Искърското дефиле, е важен транспортен център за местните жители. Повечето работят в близкият общински център Своге, който е само на 8 км от селото или в София, която е на 51 км, използвайки удобството на ж.п. гара Бов. Домакините ни са гостоприемни и колоритни. Майката, Антоанета Коцева, е дългогодишна преподавателка по философия в 21-ва гимназия в София, избирана неколкократно за Учител на годината. Бащата, Петър Коцев, е бивш играч, активен футболен деятел и по-добрият готвач в семейството. Синът Евгени Коцев, продължава семейната традиция и също е свързан с любимия спорт. Освен, че играе и тренира деца, Евгени е магистър по спортна журналистика и често коментира мачове в студията на различни телевизии. Той има и успешна кариера на модел, бил е подгласник в конкурса Мистър София.

Рецептата, която днес ще готвят домакини и водещи е стара фамилна гозба – Пъстърва плакия. В двора на къщара от много години има шадраванче, в което се отглеждат пъстърви. В момента има около 600 рибки, а няколко от тях ще трябва да бъдат уловени собственоръчно от пишман рибарите Патрисия, Лиана и Милен и после приготвени в “еко-фурната” на семейство Коцеви.

Успяха ли и кой победи в този първи кулинарен двубой между домакини и водещи вижте сами!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: Facebook, Instagram, Tik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *