Епизод 10 – Патрисия и Евгени готвят в Малиново

Епизод 10 – Патрисия и Евгени готвят в Малиново

Прочутият бюрек по малиновски се оказа доста сложна задача за прохождащите кулинари от Отбор 1. Миналата седмица видяхме как задружния отбор на домакините, в състав Айше Караалиева и Добринка Шаркова, майсторски омесиха корите за бюрека и апетитно ги подредиха в тавата с късове от сварена кокошка.

Оригиналната рецепта е с патешко, но всъщност всеки може да сложи месото, което обича. Преди да се заемат с тяхната версия на малиновския бюрек, Патрисия и Евгени се отбиха за сила и вдъхновение при майсторката на баклавите в село Малиново Зейнеб Боджак.

Тя е носител на наградата за най-красива баклава от популярния Празник на баклавата в Малиново, който има вече десет издания. Сладката кулинарна надпревара сплотява успешно християни и мюсюлмани и привлича участници и от други села и градове в Ловешко.

След като Патрисия и Евгени се подкрепиха с ароматен турски чай и вкусните баклавички на Зейнеб, двамата се върнаха в дома на домакините готови за приготвяне на сложната за тях рецепта. Допълнителен бонус към емоционалния за двамата водещи ден, беше и посещението на съвсем близкият до селото язовир Крапец, където младата и енергична стопанка Христина Димитрова разведе екипът с лодката си и им разказа за конмплекса за отдих и рибното им стопанство.

Как се справиха с месенето и опичането на корите, кой прави лицеви опори и кой в крайна сметка победи в поредния кулинарен двубой в “Гозбата на България”, ще разберетe тази сряда, 20 април, от 21:00 ч. по телевизия ММ онлайн.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *