Фестивалът Primavera Sound започва утре!

Хайде на фестивалът Primavera Sound!

Онези от вас, които си падат по импусливните решения, да стягат куфарите и да хващат самолета за Барселона, защото фестивалът Primavera Sound започва утре. Така за поредна година на едно място се събират популярни и набиращи сила изпълнители от различни стилове. В списъка от познати имена тази година срещаме Бьорк, Ник Кейв & The Bad Seeds, The nationаl, Arctic Monkeys и Лорди. Освен концерти, в програмата на Primavera Sound са заложени семинари, лекции, филмови процекции и дневни шоу-програми. Припомням ви, че фестивалът е в града и палатки няма да са ви нужно, но доза късмет за хотел или квартира – определено. А ако пък случайно не откриете такива, в Барселона е достатъчно топло и за нощ под звездите.

Вълнението за композитора Стефан Димитров в днешния ден ще бъде наистина голямо

Тази вечер в зала България е премиерата на първото му класическо произведение “Сънят на Пилат“. Проектът му отнема цели 4 години, а вдъхновението си черпи от романа “Майстора и Маргарита” на Михаил Булгаков. Премиерата ще бъде в изпълнение на оркестър “София Сомфоникс” с диригент Любка Биаджони цу Гутенберг и хор с диригент Георги Еленков. Същинската цел на композитора е един ден произведението му да бъде представено като балет. Симфонията “Сънят на Пилат” е в 3 части – “ЕтЕрнитас“, “Лукс етерна” и “МизЕрикОрдиа про нобис“. Освен в София произведението ще може да чуете и на 13-ти юни в Античния театър в Пловдив. Представленията са безплатни и са част от културната програма на българското председателство на съвета на Европейския съюз.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *