Стефан Димитров си подари “Сънят на Пилат”

сънят на пилат, стефан димитров, ммтв

Авторът на вечнозелените ‘’Нека да е лято’’, ‘’По Първи петли’’, ‘’Остаряваме бавно’’ и десетки български хитове с първи проект в класическата музика.

На 29-ти май в зала ‘’България’’ ще видим за пръв път популярният и обичан композитор Стефан Димитров. Той ще се представи в съвсем ново амплоа, като автор на симфоничната творба ‘’Сънят на Пилат’’. Музикалното произведение за симфоничен оркестър и хор, е вдъхновено от Майстора и Маргарита на Булгаков и е замислено като балет. Концертът- спектакъл е само ден след рождения ден на Стефан Димитров. Той споделя, че четири години е работил над произведението, заедно с известния музикант Пламен Велинов. Самата идея отлежавала 40 години, от първия прочит на романа на Михаил Булгаков.

сънят на пилат, стефан димитров,, богдана карадочеваТворбата ще бъде представена от оркестър София Симфоникс, с диригент Любка Биаджони цу Гутенберг и хор с диригент Георги Еленков. Представленията са две, в София и Пловдив, входът е свободен, а тук може да видите подробности:

29.05.2018, София, Зала България от 19:00 часа и
13.06.20818, Пловдив, Античен театър от 19:00

Проектът е част от културната програма на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018” и е представен от фондация „Ценности” с основен партньор БЕГЕ ЕКСПО.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.