Епизод 5 – Чомлек от село Змейово, Старозагорско

Чомлек от село Змейово, Старозагорско

Село Змейово, област Стара Загора, е акцентът в епизод 5 на кулинарното риалити ‘’Гозбата на България’’.

Предизвикателството пред Патрисия и Евгени е отправено от техните домакини, семейство Далакови. Бутиковата изба в домът им е превърната специално за снимките на ‘’Гозбата на България’’ в модерна, красива кухня сред глинени делви и индустриални казани.

В интересен разговор на чаша червено вино собствено производство, близо до запалената камина, научихме повече за мястото, център на днешната кулинарна битка и интересни факти от биографията на нашия домакин Николай Далаков. Той даде и интересни пояснения около приготвянето на фамилната гозба “чомлек от село Змейово с ъпгрейд“.

През последните 25 години през ръцете на Николай Далаков, са минали десетки винарски проекти, а днес използва глинени делви, за да покаже как се е правило виното преди 5000 години. Според него вулканичната почва, в която са засадени лозята му, е разковничето за качествената продукция.

Както сладкодумно говори за вино, така и неусетно Николай Далаков представи своята любопитна семейна интерпретация на популярния в различни части на страната чомлек. За ‘’Гозбата на България’’ той го сготви в барбекю, като добави при запечтването на местото листа от смокиня и лозови пръчки. После добави в тавичка с капак зеленчуци, подправки, цели глави чесън, червено вино и го остави да се готви в барбекюто за почти 5 часа.

Резултатът бе невероятно вкусен чомлек, който Патрисия и Евгени от Отбор 1 имат за задача да повторят.

Как ще се справят младежите ще разберем в сряда от 21 ч. по телевизия ММ онлайн на MMTVMUSIC.COM/LIVE

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *