Андора бори коронавируса с необичайни мерки за изолация

Андора бори коронавируса с необичайни мерки за изолация | MMTV
Миниатюрният град-държава, сгушен между Франция и Испания, въведе уникална система за отслабване на рестрикциите по време на пандемията от COVID-2019

На някои от нас този метод може да ни се стори доста странен, а може и да се окаже гениален.

andorra la vella city center

Планът е следния:

Гражданите ѝ, които живеят в домове с четни номера могат да излизат навън на четна дата, докато тези живеещи на нечетен номер на нечетни.

Къщите без номера ще излизат на четни дати, ако имената на обитателите започва с букви между A-M,а на нечетни, ако имената започват с буква от N-Z.

Облекчаването на ограниченията за излизане започнаха миналия четвъртък, съобщава Euronews, като позволиха на жителите си да напускат домовете си за един час за разходка и спорт.

Бягането или разхождането се разрешава между 6 и 9 сутринта или от 6 до 9 вечерта. Жителите на Андора могат да пазаруват между 9 и 11 сутринта или от 2 до 7 вечерта. Времето от 11 сутринта до 2 следобед е запазено за възрастните хора или тези с увреждания.

social distant people walking

Маските са задължителни, както и спазването на разстояние от 4 метра един от друг.

Друг интересен съвет към гражданите е да ходят от дясната страна в същата посока като превозните средства, за да гарантират, че ще се държат на разстояние един от друг.

Здравният министър на Андора Жоан Мартинес Беназет поясни, че мярката не е за отпадане на ограниченията, а по скоро за облекчаването им.

Освен системата за напускане на домовете според номерата им, в Андора са обособили и часове за различни активности.

Дали да не предложим на Ген. Мутафчийски някоя от тези мерки?

Източник: Euronews

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *