Дойде ли краят на инфлуенсърите?

Дойде ли краят на инфлуенсърите? | MMTV Online

В ерата на комуникациите и свободата на съдържанието, да си инфлуенсър си е далавера. Хората искат да се обличат като тях, да помпат мускули като тях, да се хранят като тях и да купуват продуктите, препоръчани от тях. В крайна сметка нали за това им плащат – да са ходеща жива реклама… Изглежда като работа-мечта.

В крайна сметка нали за това им плащат - да са ходеща жива реклама... Изглежда като работа-мечта.
Изглежда като работа-мечта

Но на инфлуенсърите, особено тези в Инстаграм, им остава малко живот. Наблюдавайки тенденциите в социалните мрежи и дигиталното пространство, стигнахме до следните изводи:

  1. Да си поговорим за харесванията, паричната единица в света на социалните мрежи

С нарастването на “Страхът да не изпуснеш нещо” културата и явната връзка между проблемите с психическото здраве и влиянието върху него на социалните медии, фирмите се опитват да се променят всеки ден. Още през вече далечната 2017 г. Инстаграм беше заклеймен като най-лошата за психичното здраве на младите хора социална платформа.

Това не е етикет, с който някой би искал да се асоциира. И Инстаграм реши да направи промени. Първо премахна харесванията, като остави те да бъдат видими само от този, който е създал съдържанието. Тестове бях направени в Италия, Нова Зеландия, Япония и много други страни, като въпреки шока от промяната, хората май се примириха с това. Алгоритъмът вече ти позволява да виждаш съдържанието от което се интересуваш, но и също да ограничава неща, които не харесваш във фийда ти.

  1. Какво се случва с инфлуенсърите тогава?

Без основното измерване на влиянието им на кого ще въздействат?

Без основното измерване на влиянието им на кого ще въздействат?

Може би на пръв поглед нищо не се е променило. Но по какъв критерии фирмите и брандовете ще си откриват правилният инфлуенсър? Преди всичко беше базирано на популярността им на основата на харесванията и броя на последователите им. Може би повечето ще се насочат към You Tube, тъй като е най-популярната платформа и е най-близко до начина на действие в Инстаграм.

Освен това липсата на харесвания може да накара инстаграмърите да започнат да опознават хората, които ги следват и така да имат истинско взаимодействие с тях.

  1. Ще се приспособят ли инфлуенсърите към промените?

Това е жизненоважно в нашата дигитална реалност. Може би самите инфлуенсъри усещат, че бизнеса им се променя отново и те трябва да реагират на него, ако искат да останат в играта. Не трябва да е новина за тях, че маркетинг стратегията на един бранд или неговата популярност не се базират само на добре обработени снимки или приложение. Може би грижливо представен в Инстаграм добре излъскан стандарт на живот няма да се котира вече. В сегашните условия на пандемия хората не могат да си го позволят и няма да се асоциират с инфлуенсъра. Той дори ще предизвика повече негативни реакции с неадектватността си на фона на случващото се.

Именно затова инфлуенсърите необичайно се снишиха и почти не се появяват в социалните мрежи. Няма ги красивите места от които се тагваха или постваха видеа от модни събития, луксозни почивки, концерти на звезди или екзотични кулинарни изкушения. Всичко това в момент, в който светът се бори за физическото си и икономическо оцеляване изглежда нереално банално и безмислено. Дори за мнозина е конщунство появата на задните части на Ким Кардашиян на фона на масивната кухня в имението им с Кание Уест.

Коорнавирусът е само началото на предизвестената смърт на инфлуенсърите, на края на плащането на много пари за нищоправене и манипулиране на хората в следването на безмозъчни красиви същества или хора известни с това, че са просто ‘известни’.

Коорнавирусът е само началото на предизвестената смърт на инфлуенсърите, на края на плащането на много пари за нищоправене и манипулиране на хората в следването на безмозъчни красиви същества или хора известни с това, че са просто ‘известни’.

Дано светът след COVID-19 разбере, че не е нужно да приличаш на някого, да сеобличаш като някого, да се храниш като някого или да си купуваш козметиката, който някой ползва, с една дума да си клонинг на ифлуенсър.

Дадено ни е време да бъдем сами със себе си, да преоткрием своите СОБСТВЕНИ вкусове и ще видите колко е хубаво да следваш твоите, строго индивидуални предпочитания. Защото всеки е отделна планета, по-своему красива и уникална.

Кажете НЕ на Инфлуенсърите и ДА на СЕБЕ си. Обичайте се и се харесвайте такива каквито сте!

Кажете НЕ на Инфлуенсърите и ДА на СЕБЕ си. Обичайте се и се харесвайте такива каквито сте!

Бъдете Лъвове, а не Овце! Пазете се и Бъдете Здрави!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *