Netflix & Amazon планират удвояване на оригиналното съдържание

Netflix & Amazon планират удвояване на оригиналното съдържание

Netflix & Amazon Prime се очаква да направят сериозно повишаване на обема на своето оригинално съдържание през следващите няколко години

В първите дни на видео стрийминг услугите акцентът беше поставен върху предлагането на установен материал, предоставен от външни студия за определен период от време. С нарастването на потребление обаче Netflix и неговите основни конкуренти започнаха да проявяват все по-голям интерес към пускането в експлоатация на собственото си оригинално съдържание. С течение на времето стойностите на производството и бюджетите за тези оригинални продукции постоянно нарастваха, както и способността им да привличат по-големи актьори.

Тези усилия са доведоха до редица изключително успешни телевизионни предавания и филми

В тях влизат Stranger Things, House of Cards, All the Boys I’ve Loved Before и GLOW. Netflix също така сключи сделка за производството на редица сериали свързани с Marvel, започвайки с Daredevil през 2015г. Амазон от своя страна създадоха “The Man In The High Castle”, “The Grand Tour” и “Jack Ryan” на Том Кланси. В момента тече и работата по сериала “Властелинът на пръстените“.

Като се имат предвид успеха на техните продукции, едва ли е голяма изненада, че и Netflix, и Amazon смятат да удвоят количеството на оригиналното съдържание налично за техните абонатите. Изследване на Ampere Analysis (чрез THR) установи, че Netflix в момента планира над 250 оригинални продукции, които да добави към вече издадените 229. По подобен начин Amazon има малко над 100 проекта в процес на подготовка, които ще се присъединят към 105-те в техния списък.

Има много дискусии относно това, доколко стрийминг услугите могат да се конкурират с установените телевизионни и филмови модели. Вероятно това значително увеличение на оригиналния материал е индикация за това, че пълният потенциал на платформите все още не е напълно реализиран.

Ако Netflix се окаже в състояние да се конкурира с големите холивудски студия от гледна точка на бюджет, реклама и способността да привличат големи актьори, то тогава дори още по-големи проекти биха могли да се реализират. Като разбира се ще се запази модела на онлайн разпространение вместо да се пускат по кината подобно на Mowgli на Andy Serkis.

Имайки това предвид, вероятно Netflix и Amazon планират увеличаване на оригиналното съдържание не толкова в опит да конкурират статуквото, а по скоро да отблъснат нова конкуренция

Facebook Watch, YouTube Red, Disney и DC Universe, всички те са с растящи или предстоящи стрийминг услуги, които скоро ще търсят да съперничат за короната на Netflix. Като по-специално, Дисни има потенциала да бъде силен претендент заради огромния брой франчайзи, които се намират под неговия чадър. Именно това може да бъде още една причина поради, която Netflix пренасочва акцента върху оригиналното съдържание, което да е тяхна собственост.

Източник: https://screenrant.com/ 

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *