Противоречиви реакции след концерта на Greta Van Fleet на EXIT 2019

Противоречиви реакции след концерта на Greta Van Fleet на EXIT 2019
Освен младите рокаджии от Мичигън, през третия ден от фестивала в Нови Сад акцент бяха талантите от региона, но видяхме и звезди като Tom Walker, Dub FX, Tale of Us и Solomun

На Главната сцена първи излязоха китариста Лука Рацич и барабаниста Зоран Зарубица от инди рок групата Buc Kesidi, които изненадаха приятно и публика и журналисти. След тях забиха очаквано добре рок ветераните от Белград ‘’Van Gogh’’, като феновете пееха заедно с тях на повечето песни.

След тях забиха очаквано добре рок ветераните от Белград ‘’Van Gogh’’, като феновете пееха заедно с тях на повечето песни.Настроението продължи да се покачва с очакваната поява на британската сензация Том Уокър, който спечели награда за ‘’Откритие на годината” на BRIT Awards 2019. Той се раздаде максимално на сцената, а зрителите му благодариха с мощно припяване по време на хита му ‘’Live a Light on’’, както и на повечто песни, познати от албума му ‘’What a time to be alive’’.

Рок звездите на вечерта започнаха с леко закъснение и принудиха публиката да скандира името им

Със средна възраст от 20 години, преродените хипита от Greta Van Fleet напомниха как звучеше рокендрола в класическите му години и ни върнаха надеждата, че има бъдеще за младите банди, които творят в този стил. Наричат ги мини Led Zeppelin, а вокалът им Джошуа Киска го докарва почти като мадият Робърт Плант с чупките в кръста и вокалните еквилибристики.

Именно те и предизвикаха колкото възхищение, толкова и недоволство заради малкото пеене и повечето пищене във високия регистър. Дори и белите рози, които хвърлиха в публиката в началото на изпълнението си не можа да умилостиви някои много разочровани фенове, очаквали с нетърпение този концерт. Други обаче бяха тотално се изкефиха на 90 минутния концерт. В крайна сметка Greta Van Fleet хем показаха класа, хем колко много имат още да учат, защото само с технично пеене и свирене не става, трябва повече емоция и сценично поведение. Стискаме им палци да не се оплетат в кълчищата на славата и да залязат преди да са изгрели.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *