Greta Van Fleet с противоречиви реакции след концерта им на EXIT 2019

Greta Van Fleet с противоречиви реакции след концерта им на EXIT 2019
Освен младите рокаджии от Мичигън, през третия ден от фестивала в Нови Сад акцент бяха талантите от региона, но видяхме и звезди като Tom Walker, Dub FX, Tale of Us и Solomun

На Главната сцена първи излязоха китариста Лука Рацич и барабаниста Зоран Зарубица от инди рок групата Buc Kesidi, които изненадаха приятно и публика и журналисти. След тях забиха очаквано добре рок ветераните от Белград ‘’Van Gogh’’, като феновете пееха заедно с тях на повечето песни.

След тях забиха очаквано добре рок ветераните от Белград ‘’Van Gogh’’, като феновете пееха заедно с тях на повечето песни.

Настроението продължи да се покачва с очакваната поява на британската сензация Том Уокър, който спечели награда за ‘’Откритие на годината” на BRIT Awards 2019. Той се раздаде максимално на сцената, а зрителите му благодариха с мощно припяване по време на хита му ‘’Live a Light on’’, както и на повечто песни, познати от албума му ‘’What a time to be alive’’.

Рок звездите на вечерта започнаха с леко закъснение и принудиха публиката да скандира името им

Със средна възраст от 20 години, преродените хипита от Greta Van Fleet напомниха как звучеше рокендрола в класическите му години и ни върнаха надеждата, че има бъдеще за младите банди, които творят в този стил. Наричат ги мини Led Zeppelin, а вокалът им Джошуа Киска го докарва почти като мадият Робърт Плант с чупките в кръста и вокалните еквилибристики.

Именно те и предизвикаха колкото възхищение, толкова и недоволство заради малкото пеене и повечето пищене във високия регистър. Дори и белите рози, които хвърлиха в публиката в началото на изпълнението си не можа да умилостиви някои много разочровани фенове, очаквали с нетърпение този концерт. Други обаче бяха тотално се изкефиха на 90 минутния концерт. В крайна сметка Greta Van Fleet хем показаха класа, хем колко много имат още да учат, защото само с технично пеене и свирене не става, трябва повече емоция и сценично поведение. Стискаме им палци да не се оплетат в кълчищата на славата и да залязат преди да са изгрели.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *