„Мис Варна“ 2017 в търсене на красотата

„Мис Варна“ 2017 в търсене на красотата. MMTV Online

Варна, морето, сините вълни…, а сред тях – красивите жени

След като беше обявен за града с най-хубавите жени в България, морската столица продължава да поддържа тази титла с най-престижния конкурс за красота по Черноморието. През 2017г. “Мис Варна” ще се проведе пред клуб Senso на територията на пристанището.

На 24 август, четвъртък, от 21:00ч. ще видим Ники Кънчев в добре познатата роля на водещ. Музикален гост на събитието ще бъде Графа. Журито има нелеката задача за избере най-добре изглеждащата сред 21 кандидатки. От решението може да зависи по-нататъшната съдба на конкурсите не само у нас, но и по света.

Победителката от миналогодишното издание на „Мис България 2016“ бе коронована именно след триумфа си на конкурса за красота във Варна. 23-годишната Габриела Кирова получи възможността да представя страната ни на конкурса „Мис Планет 2017“, а през 2016г. имахме радостта той да бъде спечелен от прелестната Марина Войкова. Дали наследничката ѝ на национално ниво ще повтори успеха и на международно, предстои да разберем на 11-ти септември.

mmtv-missvarna-1.jpg

„Мис Варна“ продължава да приковава внимание вече над 10 години

През 2005 конкурсът за първи път е организиран от Агенция VIP Fashion Group, която и тази година по традиция се грижи за събитието. Откога обаче у нас се короноват кралици на красотата?

Първият такъв конкурс в България се провежда на 5 октомври 1906г. Тогава титлата за най-красива софиянка отива при Лора Каравелова – бъдещата съпруга на Пейо Яворов, който по-късно ще увековечи красотата ѝ в стиховете си. И това ако не е по-ценна награда… Конкурсите обаче продължават да подаряват лента и корона вместо поеми, а на 19 януари 1929г. е избрана първата „Мис България“. Софиянци препълват гарата, изпращайки 20-годишната Люба Йоцова на европейско състезание. Там според френските медии се разминава на косъм с титлата „Мис Европа“, присъдена тогава на унгарската ѝ колежка.

mmtv-missbulgaria-luba-yotsova.png

След 9 септември 1944г. на подобни мероприятия е лепнат етикет „упадъчно явление“

Конкурсите за красота биват изкоренени от родните сцени, докато не получат отново зелена светлина благодарение на сексуалната революция през 60-те. Така през лятото на 1967г. по българското Черноморие се провеждат няколко конкурса за красота, а през есента на същата година настава време за първата церемония на „Мис България“ след затишието.

mmtv-missbulgaria-branimira-antonova.jpg

Сигурно в социалните мрежи сте попадали на снимката на единствената ни социалистическа кралица на красотата – 16-годишната тогава Бранимира Антонова. Публикациите с нейно участие обаче изразяват не само възхищение от естествената ѝ красота. В тях се споменава и недоволство заради „подобренията“ във външния вид на връстничките ѝ от наши дни. Можем само да стискаме палци, че след броени дни ще видим повече чар в чист вид и по-малко хирургични намеси в тазгодишното издание на „Мис Варна“. Дали надеждите ще се оправдаят, може да проверите по телевизия ММ, която ще бъде единственият канал, излъчващ конкурса. Оставете се на красотата да спаси света (или поне вашата четвъртък вечер).

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *