Модерният оркестър Bingo Symphony Orchestra със свеж прочит на класиката

Bingo Symphony Orchestra със свеж прочит на класиката

Bingo Symphony Orchestra с модерен прочит на класиката в БНР

Предпремиера на сатиричния балетен спектакъл “The Bingo Project

Виртуозите от новата музикална формация Bingo Symphony Orchestra изпълниха на живо пред публиката в Първо студио на БНР своя модерен прочит на драматичните класически произведения на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток и Чайковски. Съчетани с музиката на Пиацола и Шнитке, чрез първичната непосредственост на джаза и рока, групата получи заслужени овации от препълнената зала на БНР.

Концертът е музикална предпремиера на сатиричния танцов спектакъл “The Bingo Project”, който Bingo Symphony Orchestra и балет „Арабеск“ ще представят на публиката в Националния музикален театър “Стефан Македонски” на 24 октомври.

„Танцовият спектакъл “The Bingo Project” определено ще е интересен и вълнуващ – амалгама от драма, трилър, екшън, комедия и романтика, оживени чрез театър, музика и танц“

– споделя Георги Маринов от Bingo Symphony Orchestra.

София Радилова – виолончело, Орлин Цветанов – цигулка, Младен Тасков – пиано, Евден Димитров – бас, синтезайзери, Стефан Горанов – барабани и Георги Маринов – китара, са класически, рок, джаз и underground музиканти с дългогодишен опит от български и международни концерти и фестивали.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.