Max и Igor Cavalera ще свирят Sepultura в София

Max и Igor Cavalera ще свирят Sepultura в София

Легендарните братя Max и Igor Cavalera ще свирят Sepultura в Маймунарника!

Запазете датата 15 юли 2024 г., защото Cavalera идват в София! България ще стане част от историческо турне, в което двамата легендарни братя Max и Igor Cavalera ни канят заедно да се върнем към корените им – ще слушаме Sepultura! Групата, която е една от най-значимите в метъл музиката е формирана през 1984 година в град Бело Оризонте, Бразилия именно от братята Max ( вокали и китара ) и Igor Cavalera ( барабани ), които тогава са още тийнейджъри.

Цялата история накратко и не защото не я знаете, а защото е хубаво да си я повторим и от нея да помним вдъхновяващите моменти на постоянство и успехи и това, че кръвта вода не става!

Max напуска Sepultura през 1996 година, ( скоро след това създава Soulfly, които бързо набират огромна фен база ), а Igor напуска през 2006 година и в този времеви период от десет години двамата не си говорят.

През 2006 година обаче това се променя, и така, по-малко от две години след като се сдобряват, издават първият албум на новия си проект заедно Cavalera Conspiracy, озаглавен Inflikted ( Roadrunner Records, 2008 ).

Превъртаме лентата бързо напред и стигаме до 2023 г., когато братята презаписват емблематичните за траш метъла първи две издания на Sepultura EP-то Bestial Devastation (Roadrunner Records, 1985) и дебютния дългосвирещ албум Morbid Visions (Roadrunner Records, 1986). Пускат ги под шапката Cavalera Conspiracy в стрийминг платформите, но използват името Cavalera на физическите носители на изданията.

Същата година правят масивни обиколки под надслов „Morbid Devastation Tour“ в Европа и САЩ.

През 2024 година Cavalera отново тръгват по сцените по света и сме щастливи да ги посрещнем в София!

Вече знаем и кой ще е на сцената в паметната вечер – на първо място, разбира се са легендите Max (вокал и китара) и Igor на барабани (който вече можете да срещнете да се изписва и като „Iggor“, за да се различава от сина на брат му Max със същото име). Басист е сина на Max – Igor Amadeus Cavalera (също така представян и като Igor Cavalera Jr.). Китарист е  настоящия басист на Pig Destroyer  – Travis Stone  (екс-Lody Kong и Healing Magic – в две от тези банди е намесен и Amadeus). В тази примамлива конфигурация те готвят ударен сет за шоуто си през лятото в София, съставен от класики – както олдскуул феновете обичат да казват: ранните неща на Sepultura!

Организаторите от Blue Hills са особено радостни, че след запомнящия се концерт на Soulfly в Пловдив миналата година, братята идват за още! С присъщата си южноамериканска страст и хъс те ще представят микс от най-силните парчета от началото на невероятната си музикална кариера. Ще получим суров траш метъл, груув и трайбъл ритми, които са определящи за стила им. Те са известни със заразяващата енергия на изпълненията си на живо, а необузданата ярост на сцената бързо се пренася и в публиката, която полудява в мошпит и здрав хедбенг.

Предстои да разберем и коя ще е подгряващата банда, както и детайлен график на събитието.

Билети в системата на Eventim

https://www.eventim.bg/bg/bileti/cavalera-sofiya-klub-maymunarnika-640189/event.html

Всичко за концерта, можете да следите тук
:

https://fb.me/e/8Fwna5hm2

Източник: текст Илиана Бойчева,снимки Blue Hills

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube