За красотата по време на пандемия – интервю с Дейвид Молина

За красотата по време на пандемия - интервю с Дейвид Молина
Дейвид Молина (David Molina) е най-известният испански гримьор с над 20 години опит и множество национални и международни изяви.

Като един от най-уважаваните професионалисти в света на модата, той е спечелил доверието на бъде гримьор на звезди от ранга на Адриана Лима, Жизел Бюндхен и т.н.

Любовната му история със света на красотата започва преди 23 години, когато в Париж се запознава с Дани Санс (Dany Sanz), създателката на Make Up For Ever и след две години се премества от Канарските острови в Барселона, за да учи грим.

Благодарение на Skeyndor Bulgaria и агенция ICreative имаме възможност да му зададем няколко въпроса след успешния му уебинар наскоро.

ММТВ: Здравейте Дейвид, надявам се ви намираме в добро здраве! За нас е чест да разговаряме. Светът около нас е пълна бъркотия и нищо няма да бъде както преди. За повечето хора физическото и икономическото им оцеляване са на първо място. Колко важно е обаче да изглеждаме и да се чувстваме красиви в ситуацията, в която се намираме?

Дейвид Молина: Вярно е, че живеем в ситуация, която никога не сме си и помисляли, че ще се случи и затова сега повече от всякога трябва да се погледнем в огледалото и да се видим красиви отвън и здрави отвътре. Това би ни дало преди всичко повече увереност в ежедневието ни.

Поддръжката на външния ни вид сутрин и вечер е времето, което посвещаваме на себе си, това е момент за РЕЛАКСАЦИЯ и гримът е начин да посрещнем всеки ден с най-добрият ни външен вид.

ММТВ: Съвместно със Skeyndor Bulgaria вие създадохте революционната линия Skin Care Make Up. Как тази иновация е от полза за хората?

Дейвид Молина: Още от самото начало беше ясно, че трябва да създадем грим, който излиза извън рамките на обичайното, продукти, които да се грижат за кожата, каквото е веруюто на Скейндор, но и да бъдат разнообразни и лесни за полагане. Събирайки на едно място тези три изисквания след година и половина здрава работа, SKIN CARE MAKE UP се роди, линия за грим, която осигурява не само професионално изглеждащ  краен продукт, но и такъв, който се грижи за кожата и я предпазва.

ММТВ: Повече от 20 години Вие работите с най-известните имена в козметичната индустрия, модни къщи и супермодели.  Кои бяха най-големите предизвикателства и постижения, съответно, да сте част от това?

Дейвид Молина: Най-важното за мен е опитът, който получих през годините в различни ситуации, модни ревюта, фото сесии, снимки за телевизии по целия свят, което ми даде възможност да опозная други култури и начинът им на гримиране, различните типове кожа и т.н. Всичко това дава друг поглед на нашата индустрия, в който не само гримираш моделите, които така или иначе са родени красиви, но и да направиш такива обикновените жени , с  професионалните ни продукти.

ММТВ: С новите изисквания да се носи маска на лицето, очите се превърнаха в най-важната част от комуникацията ни с другите хора, като единствената видима част от лицето ни. Ще помоля за съвет как да се грижим за тях и какъв грим да полагаме?

Дейвид Молина: За професионален гримьор като мен, очите винаги са били важна част от лицето, както и устните, но те са скрити зад маската, затова приканвам всички жени да се УСМИХВАТ С ОЧИТЕ. Идеята е да се придаде значение на очите с едноцветни сенки в топли тонове, с молив за очи и спирала за мигли, които ще придадат по-запомнящ се външен вид без да ги засипваме с хиляди цветове.

ТАЙНАТА Е: НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОЧИТЕ, А ГИ ПОДЧЕРТАВАЙТЕ.

David Molina and female model talking

 

ММТВ: Как виждате бъдещето на козметичната индустрия по време на пандемията от COVID-19?

Дейвид Молина: За мен бъдещето ще си остане същото като настоящето или миналото, то ще е в света на красотата. От древни времена се грижим за кожата и се гримираме, това е нещо което ние винаги ще правим и малките препятствия в момента ще ни направят по-силни и убедени, че трябва да продължаваме да създаваме нови козметични продукти, с нова текстура и завършен вид на грима.

ММТВ: Какво пожелавате на себе си и нашите фенове за настъпващата 2021?

Дейвид Молина: Днес, а и след всичко, през което преминахме през 2020г. това, което искам най-много за всеки е ЗДРАВЕ, което е най-ценното и за което най-вече трябва да се грижим. Ако имаме ЗДРАВЕ можем да правим всичко, което си поискаме в живота, така че пожелавам на всички вас една 2021 пълна със ЗДРАВЕ, а също и малко КРАСОТА, която винаги помага да се чувстваме по-щастливи.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *