АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Ива Екимова за любовта, която няма край!

АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Ива Екимова за любовта, която няма край!

В ”АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ!” от 1 до 14 февруари ще ви представим изповедите на популярни и интересни личности, които ще споделят своите възгледи за любовта. Гледайте и техните топ 5 любими песни на тази тема, които ще излъчим на 14 февруари по телевизия ММ.

Усмивката ѝ, дори и през сълзи, продължава да променя моментално мястото, в което влиза. Свикнала е с отправените погледи към нея, защото повече от 20 години е пред очите ни. От 17 годишно ”Момиче на късмета” в незабравимото шоу “Невада‘, през телевизионна водеща, преподавател в Нов Български Университет, ПР експерт, автор в сайтове… И най-важното – Ива Екимова е майка на Дара – талантливата ѝ дъщеря, която уверено следва мечтата си да пее.

Днес обаче ще си говорим с много радост и малко тъга за Любовта в живота на Ива Екимова, за което от сърце ѝ благодарим!

С теб се срещнахме преди 20 години в телевизия ММ, когато водеше авторското си предаване  ”Любов в нощта”. Ако не греша, беше всяка сряда вечер. Спомняш ли си какво ти споделяха зрителите за любовта тогава?

Това бяха забележителни времена! Красиви, романтични, изпълнени с радост, емоции и надежда! „Любов в нощта” и „Тиририрам” бяха двата ми най-любими проекта и все още се връщам към тях с любов, когато си спомням гостите, разговорите и емоциите, които споделяха! Всяка сряда вечер не само зрителите, а и някои от най-изявените представители на музикалния бранш споделяха своите трепети и любов. Любовта е винаги една и съща, само лицата на влюбените са различни.

Именно в ММ се запозна с Дими. Вярваш ли в съдбата и можеш ли да кажеш, че той е любовта на живота ти?

Наистина ММ ни събра и това е най-големият и ценен подарък, който Съдбата ми е направила. Не знам дали срещата ни с Дими тогава е била съдбоносна, но със сигурност своят отпечатък тя носи и днес. В усмивките на дъщеря ни, в нейния талант и развитие в музиката, в уроците, които съм научила от него, във всичко. И да, определено, той е и ще остане завинаги любовта на живота ми!

Ива Екимова се запознава с Дими от група Сленг в телевизия ММ.

Имахте ли си с Дими вашата песен? 

Много хубав въпрос. Всички песни бяха наши. Как да живееш с музикант и да избереш само една. Ако трябва буквално да отговоря на този въпрос, нашата песен е „Коледа е. Едно сърце”. Това е колената песен от втория студиен албум на Сленг – „Всеки ден”. Той е автор на музиката, аз на текста.

Достойнствата, които трябва да притежава един мъж, за да заеме голяма част от сърцето ти?

Няма да му е лесно. Преди всичко трябва да споделяме общи ценности и в личностното си развитие да сме достигнали до сходни нива. Да е търпелив и да разбира, това, което правя. Определено трябва да е умен, интелигентен и успешен. Ако е деен, адаптивен, находчив и прозорлив само ще благоприятства отношенията ни.

Изневярата повод за раздяла ли е?

Не знам, честно казано. Няма как да отговирм на този въпрос, докато не се сблъскаме с изневярата. Едно е сигурно – стигне ли се до изневяра, значи отношенията между двама души са приключили много преди това.

Какво можеш да простиш на любимия човек?

Ако е любим – всичко.

Ива Екимова чете книга.

Нужен ли е бракът на любовта?

Зависи. В една книга прочетох, че бракът е единственото доказателство за любов. Не, заради фактологията на институцията, а защото, както във всичко останало, в тежки моменти, партньорите си задават въпроса: „Защо трябва да остана в този брак?” Много е важно да е този въпрос, а не: „Защо трябва да напусна този брак?” Тогава, отговорът, дава яснота, доколко бракът е нужен на любовта. Това за „окови” и „задължения” са бариери и ограничения, които сами си поставяме.

Търсиш ли любовта или се оставяш тя да те намери?

Нищо не търся. Каквото е писано – ще стане. Има различни теории за търсенето и намирането. Ще отговоря с думите на Руми: „Каквото търсиш, търси теб”.

 

Как се променя Ива Екимова когато е влюбена?Ива Екимова

Ооо, тогава се превръщам в г-жа Стихийно бедствие! Ставам добра, всеотдайна, отзивчива, любвеобвилна. Ужасно e!

Разговаряте ли с Дара за сърдечните ѝ вълнения и иска ли ти съвети?

О, да, постоянно. Разговаряме за всичко. Тя е достатъчно мъдра и интиутивна, за да се справя сама със сърдечните вълнения. На вързастта, на която е, е по-трудно със съветите. По-скоро задавам въпроси, а отговрите ѝ я водят до правилните решения.

Вярваш ли,че можеш да се влюбиш бурно, безрасъдно и всеотдайно като на 20 години?

Бих искала, но все по често си давам сметка, че това е невъзможно. На 43 съм преживяла твърде много срещи и раздели, за да очаквам, че е възможно да се влюбя така безумно, както би се случило на 20.

Уиски или вино?

Натурален сок!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *