Изложби на най-капризната индустрия – модата

А вие обичате ли събития свързани с модата?

Изложби на най-капризната индустрия – модата

Всички дами обичат модата. Дрехи, чанти или обувки винаги са добре дошли под покрива ни. През новата 2020 година ще ви изкушавам с много поводи за пътувания. А модните събития са едни от тях. Ще ви представя 5 модни изложби, които не трябва да пропускате тази година.

Те дават възможност да се докоснем до историите и творците, които са оставили своята трайна следа в най-капризната индустрия – модата.

Paris, France – Azzedine Alaïa Collector: Alaïa and Balenciaga Sculptors of Shape

Малко след смъртта на Azzedine Alaïa и няколко десетилетия след оттеглянето на Cristóbal Balenciaga, един друг великолепен дизайнер проявява интерес към работата им. Легендарният Hubert de Givenchy споделя желанието си да види творенията на тези двама велики майстори на висшата мода, събрани в изложба.

Легендарният Hubert de Givenchy

Днес Givenchy не е сред нас, но желанието му най-после е изпълнено. Благодарение на него в Париж ще бъдат събрани 80 творения на двама от най-талантливите дизайнери. Те остават ненадминати в създаването на безупречни женствени силуети. Творчеството им ще остане като неизчерпаем източник за вдъхновение на новото поколение. Изложбата ще бъде открита на 20 януари и ще продължи до 28 юни 2020 в Association Azzedine Alaïa в Париж.

Paris, France – Christian Louboutin

Няма жена, която да не обича обувки. Сигурна съм, че всяка от вас си е пожелавала да има поне един чифт Louboutin в гардероба си. Да, да, онези токчета с емблематичната червена подметка и с перфектната извивка на стилето. Обувката, която цял Холивуд разхожда по червения килим. Сега Palais de la Porte Dorée посвещава изложба на Christian Louboutin и безграничното му въображение. В нея ще може да видите най-известните му творения, но и невиждани досега модели.

Сигурна съм, че всяка от вас си е пожелавала да има поне един чифт Louboutin в гардероба си.

„Чувствам се истински късметлия, че имам свободата да изразявам себе си по този начин. Възможността да покажа моята креативна страна, моя личен свят и вдъхновение точно на това място, което е изиграло важна роля за кариерата ми, е наистина от огромно значение за мен.“

Можете да посетите тази невероятна изложба между 25 февруари и 26 юли 2020-а.

London, United Kingdom – Kimono: Kyoto to Catwalk
Victoria & Albert Museum посвещава специална изложба на кимоното

Victoria & Albert Museum посвещава специална изложба на кимоното. В тази изложба ще можем да проследим как тази традиционна японска дреха е преминала през различните епохи и култури. Припомня ни и как големите дизайнери са я пресъздавали през годините в свои колекции. Изложбата ще бъде открита на 28 февруари 2020 година.

London, United Kingdom – Bags: Inside Out

 Експозицията има за цел да покаже чантата не само като моден обект, но и като важен социален фактор в историята

Отново във Victoria & Albert Museum ще можем да се потопим в историята на чантата чрез една огромна изложба, която ще бъде открита на 25 април. Тя ще включва модели от XVIII век, през легендарните куфари на Louis Vuitton и чантата Fendi Baguette, до най-емблематичните модели на Карл Лагерфелд за Chanel. Експозицията има за цел да покаже чантата не само като моден обект, но и като важен социален фактор в историята.

Edinburgh, Scotland – Little Black Dress

Още когато Coco Chanel представя на света малката черна рокля през 1926 година, Vogue веднага обявява, че това ще бъде роклята, която целият свят ще носи.

Още когато Coco Chanel представя на света малката черна рокля през 1926 година, Vogue веднага обявява, че това ще бъде роклята, която целият свят ще носи. Модата “Малката черна рокля” е от онези основни дрехи, без които дамскит гардероб не може. Националният музей на Шотландия решава да посвети специална изложба именно на тази модна класика, показвайки ни безкрайните възможности, които една дреха може да предостави. Изложбата може да бъде видяна между 26 юни и 25 октомври 2020 г.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.