Gucci обвинени в расизъм, спират продажбата на пуловер

Gucci обвинени в расизъм, спират продажбата на пуловер

След гневни коментари на потребители в социалните мрежи, италианската луксозна марка Gucci бе принудена да оттегли от магазините и сайтовете вълнен пуловер

Обвинението – дрехата, на стойност $ 1250 приличала на цветнокожо лице.

Gucci обвинени в расизъм, спират продажбата на пуловерОт компанията излязоха с официално извинение и обещание, че инцидента е урок, с който трябва да се съобразяват в бъдеще.

Снощи компанията излезе с официално извинение и обещание, че инцидента е урок, с който трябва да се съобразяват в бъдеще.

Коментарите по въпроса са коренно противоположни. Едни смятат, че е недопустимо да се произвеждат подобни дрехи и се чудят кой дизайнер е измислил подобно нещо и как е било одобрено за производство. Други категорично смятат, че ще продължат да си купуват от Gucci, и че 2019 година се очертава да се превърне в годината на тотално ограничаване на свободата на словото и поставяне на смехотворни творчески граници, с риск да не се обиди някой.

А вие какво мислите?

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.