Met Gala посреща гости от небето през 2018

Met Gala посреща гости от небето през 2018

Обявиха новата тема за ежегодната годишна изложба в Музея на изкуствата „Метрополитън“ 

Всяка година в първия понеделник на месец май, Музеят „Метрополитън“ отваря врати за най-голямото събитие за мода в Ню Йорк. Балът Met Gala събира цяло съзвездие от хора на шоубизнеса и изкуството, за да отпразнуват откриването на ежегодната изложба на Института по костюмите.

Балът минава под тематиката на съответната експозиция, а вече знаем каква ще бъде тя през 2018г. Изборът този път е „Небесни създания – мода и католическо въображение“. Това се очертава да бъде сред най-противоречивите начинания на музея, смята ‘The Telegraph’. Но дали наистина е така, ще стане ясно след откриването на изложбата за посетители от 10-ти май до 8-ми октомври 2018г.

mmtv-met-gala-2018-3.jpg

Освен повод за набиране на средства за музея, вечерта чества и модата като изкуство.

Тази година водещи на събитието ще бъдат Донатела Версаче, Амал Клуни и Риана. Последната обикновено създава фурор с присъствието си на червения килим на Met Gala, особено през последните две години.

Тематиката често вдъхновява звездните гости за собствените им визии за вечерта, а резултатите са от странни по-странни. Изложбата и балът през 2017 бяха посветени на авангардната дизайнерка Рей Кавакубо и модната ѝ къща ‘Commes des Garçons’. Тогава видяхме причудливи форми като тези в облеклото на Джиджи Хадид и Кейти Пери, която дори намекна за заглавието на новия си албум, изписано върху червения воал.

mmtv-met-gala-2018-claire-danes.jpg

„Човекът и Машината: модата в ерата на технологиите“ от 2016 облече актрисата Клеър Дейнс в блестяща на тъмно рокля от Зак Позен. А пък Зейн Малик накара да прибави броня към смокинга си. А кой може да забрави тоалетите от „Китай – отвъд огледалото“ (2015) като прозрачната рокля на Бионсе, покрита с камъни само на най-нужните места, или масивното жълто наметало на Риана? С него Барбадоската перла стана мишена на интернет шегаджиите. Те побързаха да я сравнят с омлет, Голямото пиле от Улица „Сезам“ и какво ли още не.

mmtv-met-gala-2018-4.jpg

Но всеки знае – лоша реклама няма, така че очакваме още смахнати решения догодина. Тема като религията откриваме например в дрехите на Жан Пол Готие и Долче и Габана, а тя отдавна занимава и изпълнители като Мадона и Лейди Гага, които със сигурност няма да ги пропуснат в облеклото си през май.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *