Как да мием ръцете си правилно срещу коронавируса

Колко често трябва да мием ръцете си

Как да мием ръцете си правилно срещу коронавируса | миене на ръцете

Напрежението в България все повече се учеличава след като беше потвърдено, че има коронавирус в страната ни. Неминуемо това поражда много въпроси и всеки предприема различни мерки, за да се предпази от коронавируса. Лекари и специалисти са категорични – най-сигурната защита от коронавируса е правилното миене на ръцете.

ВАЖНО

Много важно е също така да се избягва докосването на устата, носа и очите. Най-сигурната защита не само от коронавируса, а и от всички останали вируси, е правилното и редовно миене на ръцете.

Как да мием правилно ръцете си При това миенето трябва да продължи достатъчно дълго – колкото два пъти да изпеете песничката “Happy Birthday”. Това препоръчват експертите от Световната здравна организация (СЗО), за да се предпазим от коронавируса.

Ето съветите на СЗО стъпка по стъпка

Ръцете се намокрят, взима се достатъчно количество (течен) сапун, който добре да се разтърква по ръцете – не само по дланите, но и задължително между пръстите. При това важни са не само вътрешните части на ръцете – след като те бъдат добре натрити със сапун, трябва да се премине към горните части и с кръгови движения да се обхванат всички места по ръцете. Специално внимание трябва да се отдели и на палците. На финала отново е ред на водата, а след отмиването на сапуна ръцете грижливо се подсушават с хартиена кърпа за еднократна употреба. Желателно е с кърпа да се хваща и крана на чешмата.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *