Сияйна кожа и равномерен тен… КАК?!

Масло от марула - мощният антиоксидант

Сияйна кожа и равномерен тен… КАК?! | MMTV

Мощен антиоксидант и снабдител на хранителни вещества за нашата кожа. Така можем да опишем маслото от марула. То е предназначено за всякакъв тип кожа, включително и за чувствителна. Но откъде идва то?

Марула е голямо, широколистно дърво, достигащо височина от 7 до 18 метра. Плодовете му са със зелен цвят, а при узряване пожълтяват. Маслото се извлича от сърцевината на плода, а именно семената в ядката. Нарича се “маслото чудо” в козметичната индустрия, благодарение на състава си от мононаситени мастни киселини.

Масло от марулаСвойства

То има силно подхранващи и ревитализиращи свойства. Известно е и с това, че подмладява и намалява появата на фини линии и бръчки. В състава му влиза и витамин Е, който спомага за производството на колаген и еластин. Абсорбира се изключително лесно и не оставя мазни следи.

Д-р Аштън Каиди, съосновател на една от най-големите фирми за производство на такъв тип продукти, разказва повече за маслото от марула.

“Маслото от марула е едно от най-рано откритите средства за борба с белезите. Жените в Африка го прилагат на кожата си като овлажнител, а също така и лекуват белези с него.”

Масло от марулаМаслото не е комедогенно и има антимикробни свойства, които спомагат за лечението и намаляването на акне. То е и изключително богато на витамин C, който е един от най-важните витамини за красива кожа и спомага за равномерен тен. Все още не е късно да сложим този продукт на козметичния си рафт. А това, че тепърва ще ни бъде нужно за пролетта и лятото, ни кара да го вземем като превантивна мярка срещу влиянието на вредните слънчеви лъчи върху кожата.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *