Няколко полезни съвета, когато отиваме на ресторант

Малко полезни съвета от Гордън Рамзи

Няколко съвета, когато отиваме на ресторант

Писна ми от грубости по кулинарните предавания и риалитита. Създават впечатлението, че в кухните по ресторантите работят главно неуравновесени авторитарни типове. С нетърпение чакам на тази мода да ѝ дойде краят. Време е да се върнем в нормалността и да схванем, че за приготвянето на едни яйца по панагюрски не е нужно да си минал обучение по психическа издръжливост в израелската армия. Ето няколко полезни съвета, когато отиваме на ресторант.

Британският ресторантьор Гордън Рамзи обаче едва ли ще излезе успешно от това си амплоа и едва ли ще спре да сервира предаванията „без добавени подсладители”. Факт е, че това му е запазената марка, и тя му е донесла слава и огромно състояние от 160 милиона долара.

Гордън РамзиГордън Рамзи има огромен опит, капацитет и много за казване, а благодарение на един скорошен материал, на който попаднах съвсем случайно, разбрах и някои полезни съвета за това кое е добра и кое не чак толкова, когато излизаме на ресторант, вижте и вие.

Какъв е протоколът, когато се сервира лошо ястие?

Клиентът е цар. Човек излиза навън за специална вечеря и ако това не е задоволително преживяване, възползвай се от момента да уведомиш персонала за това какво могат да поправят и да го имат предвид за в бъдеще. Също така е важно добрата храна да се комбинира с добро обслужване, така че не бъди стеснителен и за двете.

Трябва ли да питаме сервитьора какво препоръчва?

Зависи от ресторанта, но сервитьорите по принцип са опитали повечето от ястията в менюто и могат да дадат мнение за това какво шефът е добавил или какво предпочитат клиентите. Когато съм пътувал, винаги съм получавал страхотни препоръки от сервитьори.

съвети в ресторантаКакво не бива да поръчваме в ресторант за нищо на света?

Питай каква е била вчерашната супа преди днешния специалитет. Може да се окаже, че е супата на месеца, не на деня.

Капан ли са фиксираните менюта за Св. Валентин?

Св. Валентин е може би най-лошият ден за излизане в годината. Претоварени кухни и тонове ястия означава, че не можеш да получиш истинското усещане от ресторанта. На Св. Валентин би трябвало да готвиш. Какво по-романтично от ястие, сготвено за твоя партньор и поднесено с хубава бутилка вино?

Съвети в ресторантаТабу ли е да се поръча пържолата „well done”?

Проблемът с прекомерното печене на месото е, че то губи от невероятния си вкус и текстура, така че слушайте съвета на главния готвач или винаги се придържайте към средно изпеченo месо.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, вижте къде може да ни гледате.