Кой ще празнува Свети Валентин в къщата на Ромео и Жулиета

Дестинация на любовта – Верона

Къщата на Ромео и Жулиета

Все още не сте сигурни къде да празнувате Свети Валентин? На 14 февруари двама късметлии ще празнуват любовта си във Верона. И то къде… ще вдигат шумни тостове в едно от най-романтичните места в света. Дестинацията на любовта ще бъде средновековната къща на Шекспировата Жулиета.

Сродните души ще се насладят на вечеря на свещи, приготвена лично от главния готвач на ресторанта с две звезди „Мишлен“ Джанкарло Пербелини. След това гостите ще имат възможността да се разходят из италианския град, да научат историята и тайните му, както и да запечатат спомените си в снимки, направени от професионален фотограф.

Вечерта двамата влюбени ще могат да седнат до камината и да отговорят на трогателните любовни писма, които се изпращат до любимата на Ромео от цял свят. Гостите ще пренощуват в стаята от филма „Ромео и Жулиета” на италианския режисьор Франко Дзефирели.

Съвременна приказка за любов

В деня на Свети Валентин вратите на къщата на Жулиета във Верона ще се отворят за първи път. Балконът на тази средновековна сграда е известен символ на любовните изповеди. Мястото на действието на Шекспировата пиеса за безсмъртната любов е Верона. Авторът не е посочил имена на улици, но се смята, че главната героиня е живяла в къщата на Жулиета, която се намира в центъра на града.“

Къщата на Ромео и Жулиета във Верона В момента къщата на Жулиета, построена през XIII век, работи като музей и е основната атракция на града. Особено популярна сред туристите е и бронзовата статуя на Жулиета. Смята се, че докосването ù донася щастие в любовта.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *