Среднощни срещи с един мъж и един ястреб

Както и преди съм споменавала по време на моите пътувания и живот в чужбина неведнъж съм се сблъсквала и дивяла на разнообразието на човешкия гений, примесен с още по-голяма доза странности. Затова сега ще ви разкажа една случка, оставила дълбок отпечатък в ойлен-шмойленското ми съзнание.

Имало едно време един мъж, който обикалял нощно време широките московски тротоари и тесните градски улички с внушителен ястреб, кацнал на дясната му ръка

Мъжът бил среден на ръст, слабоват, наметнат с остаряло спортно яке. Погледът му бил толкова сиво-синкаво празен, че случайните минувачи, които го срещали, свеждали глави и бързали да отминат странната фигура. Те потръпвали от страх колко остро извит бил клюнът на птицата и колко зловещо ги гледали жълтите ѝ очи.

Г-жа Ойлен-Шмойлен срещна тази страшна двойка в една студена декемврийска нощ в меката на нощния живот в Москва, известна още като Китай город. Тя тъкмо излизаше от заведение “Liberte“, развеселена и заобиколена от немалка компания мили женици като нея. Съзирайки интересната атракция, екзалтирано-кикотещата се компания я приближи. В обвзела ги текилена смелост, групата се опита да заговори мъжа, но разбра, че е по-добре бързо да се сбогуват учтиво и да поеме по пътя си.

Няколко месеца по-късно г-жа Ойлен-Шмойлен се намираше на ул. Мясницкая 13 в близост до метро станция Чистые пруды в компанията на оперната звезда мадам Жеки.

Няколко месеца по-късно г-жа Ойлен-Шмойлен се намираше на ул. Мясницкая 13 в близост до метро станция Чистые пруды в компанията на оперната звезда мадам Жеки.

Докато двете чакаха да пристигне поръчаното такси, г-жа Ойлен-Шмойлен обясняваше на мадам Жеки за странната случка с ястреба и за мъжа с поглед на сериен убиец. Мадам Жеки попиваше всяка дума и беше изпаднала в екстаз от разказа. И в този момент, о, съдба! Г-жа Ойлен-Шмойлен извърна поглед и видя, че мъжът с ястреба приближава към тях в приглушената вечерна светлина. Жълтите очи на птицата се взираха в нея и предвещаваха съдбовна среща. В този момент г-жа Ойлен-Шмойлен потръпна, защото си даде сметка, че тази втора среща в многомилионния град е предзнаменование и само успя да прошепне:

“Ето го.”

Мъжът се беше изравнил с тях и ги гледаше свирепо, оголвайки жълтите си зъби в зловеща усмивка, а клюнът на ястреба потрепваше в готовност да избоде лявото око на г-жа Ойлен-Шмойлен

И тогава мадам Жеки плесна с ръце, хвана свободния ляв лакът на мъжа и с еуфориран тембър, в екстаз, изчурулика:

“Какво съвпадение! Можете ли да си представите?! Тъкмо за Вас говорим!”.

В този момент един мъж и един ястреб, кацнал на дясната му ръка, потръпнаха от страх. В погледа на човек и птица се четеше недоумение от сблъсъка с факта колко умопомрачени и опасно луди хора има на този свят, а също и шок, че точно на тях,клетниците, са им се стоварили на главата. Изскубвайки ръката си от хватката на мадам Жеки, той ускори ход надолу по улица Мясницкая, а след няколко крачки започна и да тича.

Никой, никога, не срещна повече никъде в моксовската нощ мъжа с ястреба, кацнал на дясната му ръка.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *