Височайшият гост на Ойлен-Шмойленови

Височайшият гост на Ойлен-Шмойленови | MMTV

В българо-немския дом на семейство Ойлен-Шмойленови беше настъпил истински празник

Да, Коледата предстоеше, но присъствието на гранд мадам-маман Шмойлен, дошла от далечна България в схлупената белгийска къщичка на Ойлен-Шмойленови, създаваше вълнуващо-празнична атмосфера на отдавна чакана визита.

Всичко започна с пристигането ѝ на летище Шарлероа в един ветровит и мрачно-дъждовен есенен следобед

Всичко започна с пристигането ѝ на летище Шарлероа в един ветровит и мрачно-дъждовен есенен следобед

Ойлен-Шмойленови се бяха подредили в залата за посрещане и очакваха със затаен дъх появата на внушителната ѝ фигура. Минутите се нижеха бавно, народът излизаше на талази през автоматичните врати на летището, а от гранд Мадам-маман нямаше никаква следа. А каква гледка се разкриваше само пред милото семейство – цяла палитра от стилни граждани, които бяха в състояние да засенчат и най-екстравагантното модно ревю.

Хора в джапанки и сламени шапки, наметнати с дъждобрани с дължина 7/8 крачеха рамо до рамо с граждани, загърнати в шуби, с ушанки и дебели шалове. Друга атракция бяха семейните единици от арабския свят. Жените, забулени от глава до пети, хванали от двете си страни по 2-3 хленчещи дечица, а пред тях – мъжете им, нарамили артистично по 5-6 карирани найлонови сака. Но гвоздеят на програмата беше господинът с вълнисто-рядка коса до раменете, обут в черен кожен клин, тениска без ръкави с дължина над пъпа и черни слънчеви очила, който остави посрещаческото множество без дъх. И точно в този кулминационен момент всред тълпата се подаде и русата фризура на мадам Шмойлен! Настъпиха прегръдки, целувки…

Ойлен-Шмойленови пристигнаха у дома, където Белият тигър ги очакваше, унесен в следобедна дрямка

Когато видя скъпия гост, той се еуфорира до небесата. От радост започна да прави кълбета във въздуха и да ходи на два крака, разкривайки целия си чар. След като бурните страсти се поуспокоиха и пулсът на всички членове на семейството се нормализира беше отворен Куфарът на Мадам.

Ах, ох, ех! Луканка, суджук, бонбони Сезони и върхът на всички очаквания – парти грил. Ура, чушки ще печем и ще ядем!!!

Ах, ох, ех! Луканка, суджук, бонбони Сезони и върхът на всички очаквания - парти грил. Ура, чушки ще печем и ще ядем!!!

Вече почти три седмици г-жа Ойлен-Шмойлен и гранд мадам Шмойлен сядаха на трапезата вечер и с гордост поглеждаха към чинията с блестящите, обилно поляти с изтънчен дресинг от олио, оцет, магданоз и чесън, наредени като изпънати струни, червени чушки.

- И как така тези германци не знаят и не искат да разберат за тази велика работа, наречена печени чушки?

Г-н Ойлен и малкото Ойлен-Шмойленче им хвърляха тайно презрителни погледи. Все пак вечерята започваше плавно. Г-жа Ойлен-Шмойлен и гранд Мадам опитваха първо от изтънченото блюдо. Със затворени очи те преглъщаха този шедьовър на кулинарното изкуство. Като след всяка хапка следваше за пореден път въпросът, който не даваше мира на по-възрастната жена и който тя отправяше всеки път с неподправено недоумение:

– И как така тези германци не знаят и не искат да разберат за тази велика работа, наречена печени чушки?

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *