Специално за ММTV коментар на Жени Монева за пробива на Кристиaн Костов

Специално за ММTV коментар на Жени Монева за пробива на Кристиaн Костов Kristian Kostov posing for a photo

Жени Монева музикалният редактор на БНР за пробива на Кристиaн Костов и Saint Electrics в Грьонинген

mmtv-kristian-kostov-jeni-moneva-3.jpgПо повод спечелената от Кристиaн Костов награда „Европа без граници“ (European Border Breaker Award) потърсихме за коментар музикалния редактор в Програма „Хоризонт“ на БНР Жени Монева. Тя беше човекът, който съобщи на изпълнителя щастливата новина в ефира на предаването „Евробокс“. Ето какво смята тя за това постижение:

„До този момент не сме имали толкова успешен изпълнител, който да има ротация в цяла Европа и то е благодарение на второто място на Евровизия. В Грьонинген той ще се срещне и с други участници в Евровизия. Бланш от Белгия също е с награда, както и победителят от Евровизия – Салвадор Собрал. Да се надяваме, че това наистина ще отвори вратата и това е пътят, по който ще тръгнат и следващи български дебютанти. Важен е пробивът и важно е как ще продължи за се развива българската поп музика. Кои ще бъдат нашите представители оттук нататък и на Евровизия, и на други престижни музикални събития в Европа.“

mmtv-kristian-kostov-jeni-moneva-2.jpgОще един български представител ще има в Грьонинген през 2018г. – това е алтернативното рок трио Saint Electrics, спечелило най-желаната награда от конкурса „Пролет 2017“ на БНР. Победата за нова българска поп и рок песен е на парчето ‘Locked In This Town’. Именно то отвежда момчетата на фестивала Eurosonic през 2018. Там момчетата ще свирят на 19 януари на сцената на централния клуб ‘Huise Maas’. На същата сцена тази година свири алтернативната бг банда Der Hunds.

За участието на Saint Electrics в Грьонинген Жени Монева казва:

„Това е добър показател за признанието им, защото е един от централните клубове, който се дава на избрани изпълнители, които наистина притежават класа и са интересни за аудиторията.“

Тя допълни, че новата им продукция от дебютния албум ‘Keep Me Calm’ е изцяло на английски. Макар и това да не е задължително условие за пробив на фестивала в Грьонинген. Там вече станахме свидетели на различни стилове и езици, които прозвучаха от многобройните сцени. Така че: дерзайте и скоро може вие да сте следващите!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *