Лина Никол с нов сингъл – “Колко малко”

Лина Никол с нов сингъл - "Колко малко" | MMTV
Модерно звучене и фънки елементи в “Колко малко” – новият сингъл на певицата и автор Лина Никол

Неслучайно малко преди Коледа, Лина Никол представя новата си песен „Колко малко“, която загатва какво да очакваме и от предстоящия албум на талантливата изпълнителка. Песента е с модерно звучене и бързи темпове, с фънки бас линия и разтапящи вокали. Композицията и текстът към песента са дело на Лина Никол, а написването ѝ се оказва процес, отнел повече от 3 години, признава певицата. Аранжиментът към песента е на продуцента Боян Ангелов, а клипът е дело на Васил Стефанов, отдавна наложил се като един от най-добрите режисьори в България, работил с Белослава, Михаела Филева, Ла Tи Да и др.

Относно какво ч е вдъхновило да напише песента Лина споделя:

“Отдавна исках да направя нещо бързо, което да накара хората да се раздвижат, но и да разберат, че има и такъв тип комерсиална музика, която не е точно по шаблон. Посланието на песента е насочено към всички нас, които все повече се откъсваме от реалността и изпускаме важни моменти, детайли, не живеем пълноценно и сме станали доста пасивни особено когато говорим за лични взаимоотношения. Виждам как се е променила комуникацията между хората, преградите са доста по-високи от преди и липсва една непринуденост и искреност.”

В момента тече и усилена подготовка по албума на Лина Никол, в който взимат участие различни музиканти и продуценти

Тя залага, както на бързи и динамични парчета, така и на по-бавни RnB/Soul тракове, повлияни от артисти като Sinead Harnett, Sabrina Claudio, HER, NAO и др.

В момента тече и усилена подготовка по албума на Лина Никол, в който взимат участие различни музиканти и продуценти

С една от композициите в албума, а именно дуетната песен “All I Need” с известния американски соул изпълнител Frank McComb, през ноември 2018 г. Лина Никол получава покана и гостува в предаването “In session” (с водеща Natasha Watts) по BBC Radio.

Лина Никол участва и в проекта на д-р Милен Врабевски, който активно промотира последния си албум “Sorcery Inside”. През февруари 2020 г. на групата предстои Европейско турне заедно с легендарния барабанист на група ТОТО Саймън Филипс и вокалиста на група Rainbow Рони Ромеро.

Певицата участва и в успешния проект RnB Secrets, пресъздаващ едни от най-големите хитове на RnB и Soul музиката. Лина ни спомена, че можем да очакваме третото издание през месец март 2020 година.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *