Събития, които си заслужава да посетите 22 – 30 април

Събития, които си заслужава да посетите 22 - 30 април

Понеже афиша на събитията е голям и информация дебне отвсякъде, в новата ни рубрика всяка седмица ще представяме най-интересното от столичната сцена… и изобщо всичко, което според нас си струва да посетите.

23 април 2019 г. 19:00 ч. City Stage | Ratio presents: Fractals with Steven Le Comber

Земекопите, математиката и медицината са свързани!

23 април 2019 г. 19:00 ч. City Stage | Ratio presents: Fractals with Steven Le Comber

Голите земекопи, дребни гризачи, които приличат на голи плъхчета, се оказват невероятно интересни за биолозите. Те са бозайници, които се държат като „социални насекоми“ със своите колонии от около 300 животни и една кралица за разплод. Знаем, че те почти не боледуват от рак и живеят над 30 години, въпреки че продължителността на живота на бозайник с техните размери би трябвало да е само 2-3 години.

Как обаче поведението на земекопите е свързано с фракталите? Как може да приложим наученото от социалното поведение на земекопите в медицината – за третиране на черепни травми при хора? Стивън Ле Комбер ще отговори на тези въпроси, докато ни разкрива тайните на фракталната геометрия.

Стивън Ле Комбер е преподавател в Queen Mary University of London. Неговата работа покрива голям обем от теми, свързани с еволюционната биология, включително математическо и компютърно моделиране на еволюцията на биомолекулите и изследвания на пространствени изменения в биологията.

Изследванията на Ле Комбер върху математиката на пространствените модели се простират от фракталите в дупките на голите земекопи до епидемиологията.

Това е втората лекция на Стивън Ле Комбер за Ratio – през 2018 той ни разказа как използва географското профилиране, за да открие самоличността на графити-артиста Banksy, първоизточника на зарази като маларията или пък дома на сериен убиец.

Събитието ще се проведе на английски език. Билети: https://ratio.bg/monthly/fractals-with-steven-le-comber/

25 април 2019 г. 20:00 ч. Swingin’ Hall | Time Jugglers & DownFallen Live

25 април 2019 г. 20:00 ч. Swingin’ Hall | Time Jugglers & DownFallen LiveКакво по-хубаво от това преди Великден да се наслаждава човек на жива рок музика? Заповядайте на 25ти да чуете DownFallen, които ще изпълняват добре познати свежи кавъри от света на грънджа и блуса, и Time Jugglers, които ще излезнат с разнообразие от авторски парчета и кавъри. Очакваме Ви!

DownFallen:
– Владимир Георгиев (Китара, вокали)
– Владислав Мирчев (Бас, вокали)
– Снежанка Борисова (Барабани)

Time Jugglers:
– Розена Лесидренска (Вокали)
– Павел Даскалов (Китара)
– Филип Коларов (Бас, вокали)
– Александър Христов (Барабани)

BeerBox е първият ресторант-бирария в България, построен от транспортни контейнери

В сърцето на столичния квартал „Младост“сс намира ресторант с кратко и стегнато меню, което прави своя реверанс към по-добрите бири от света и у нас. Съвсем изчистен, семпъл, но в същото време провокиращ е интерио­рът на заведението, но това, което го отличава от всички други места, са специално монтираните на всяка маса биоелектрически скари, на които всеки сам може да приготви храната си, ако желае.

Beer BoxПри всички случаи трябва да се пробват сочните ребра и английският бекон, който, докато се пече на масата пред теб, дава много поводи за размисъл и… бира. Ароматът на истинско месо, домашната лютеница и топлият комат хляб, които съпътстват всичко в менюто, дават още поне един повод да се върнете при нас.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *