Steve Harris от Iron Maiden е загрижен за рок музикантите

Steve Harris басистът на хеви метъл легендите Iron Maiden споделя: “Мисля, че е по-трудно от всякога“!!!

Стив Харис от Iron Maiden изрази загрижеността си за текущото състояние на рок музиката и липсата на възможности за младите банди днес.

Говорейки пред списание Керанг по време на турнето “The Book of Souls”, басистът и композиторът Стив Харис говори за състоянието на бизнеса и за рок музикантите.

Според него групите през 80-те години на миналия век са имали много повече възможности за развитие и изява. Стив споменава, че е изключително трудно за бандите да бъдат забелязани в днешно време.

„Това е много, мнооого трудно. Мисля, че е по-трудно от всякога. Сега има толкова много банди, а недостатъчно пазари за тях. И е по-трудно от всякога да живеят от това. Съжалявам за групите днес. Понякога работи късметът да си на правилното място в точното време и всички подобни неща. Просто трябва да продължаваш да се бориш… Дори си мисля, като най-накрая закачим старите китари – кой ще дойде и ще поеме щафетата след нас?“

steve-harris-guitar-mmtv.jpg

След което Харис сподели кои от новите банди според него са успели да пробият: “AVENGED SEVENFOLD” пробиха и BIFFY CLYRO са другата група, която се налага по големите фестивали. Тези двете имена ми идват на “първо четене“.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *