Българска Музикална Работилница отваря врати за първи път

В 10:00 на 29 септември в Joy Station, единственото по рода си изложение в страната ще посрещне първите си гости

Българска Музикална Работилница отваря врати за първи път | MMTV

Българска Музикална Работилница, ще посрещне първите си гости

На 29 септември в клуб Joy Station, София, от 10:00ч. 

Единственото по рода си изложение за страната е по идея на лютиера на електрически китари и басове Костадин Димитров. Събитието ще обогати българската музикална индустрия. То ще внесе опит и добри практики от своите аналози в Европа. Ще срещне професионалисти и любители с едни от най-талантливите лютиери на електрически и акустични струнни инструменти, създатели на китарна апаратура, ефекти и музикални консумативи, представители на звукозаписни студия, продуценти на видеоклипове и др.

„Българска Музикална Работилница е реализацията на проект, който замислям отдавна и е колкото сбъдване на лично желание, толкова и събитие, което ще срещне търсенето с предлагането в сегмент, където имаме толкова добри професионалисти”

Сподели Костадин Димитров, създател и управител на KD.

“Участвал съм в многобройни изложения с подобен формат в чужбина и винаги ми е липсвала възможността да участвам на подобно събитие в собствената си страна. В един момент узрях за идеята да бъда аз инициаторът и да запозная българската аудитория с постиженията на майсторите ни на музикални инструменти и апаратура с акцент върху българското. Така стартира всичко и по пътя си срещнах немалко сподвижници, които направиха реализацията на този проект възможна. За това съм благодарен.”

Замислено като среща с изложбен характер, Българска Музикална Работилница ще даде възможност и за тестване на представените експонати

Много от тях са постижения на талантливи творци. За тях у нас се знае сравнително малко, но в чужбина продуктите и услугите им са вече признати и високо ценени. Сред известните зад граница майстори в тазгодишното издание на Работилницата ще бъдат освен Костадин Димитров, станал особено популярен извън страната с баса “Picasso”. Той се нарежда в топ 10 на различни класации за нестандартен дизайн. Ще може да срещнете и лютиерите Джеф Стратън – американец, който от 10 години живее в България и изработва световноизвестните електрически цигулки с формата на череп. Деян Денчев, който успява да усъвършенства българската гъдулка и разработките му заемат първото място на конкурси вече три години. Специален гост ще бъде и Евгени Димовмайстор-гравьор, който на живо ще покаже гравиране върху декоративни китарни елементи, както и много музиканти, които ще демонстрират инструментите на участниците в съпътстващата програма на сцена, включваща и разнообразни презентации.

Любопитен факт от естеството на изложението е, че търговски вериги, вносители, дистрибутори и представители на чужди марки няма да са фокус на събитието. Начинът да бъдат представени е чрез реклама и други форми на подкрепа на проекта.

“Искаме да акцентираме на можещите българи, които успяват тук, на местна почва. Това не е протекция за тях – повечето са вече конкурентни на световно ниво и нямат нужда от нея, а начин да заявим, че България има традиция в сектора и много възможности за бъдещо развитие и реализация. Изложението ще е притегателен център и за всички, които проявяват общо любопитство към нивото на нашите специалисти и нямат против да прекарат една приятна събота в плен на това велико изкуство музиката. Вратите ни ще са отворени за всички. Входът е свободен” – обобщи г-н Димитров.

За повече информация:

Силвия Николова

Организатор

Мобилен: 0899 255 561

www.bgmuzikalnarabotilnica.com

info@bgmuzikalnarabotilnica.com

https://www.facebook.com/bgmuzicalnarabotilnica

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *