Джеймс Хетфийлд: „Енио беше част от семейството на Metallica”

Джеймс Хетфийлд: „Енио беше част от семейството на Metallica” | MMTV

Вокала на Metallica, James Hetfield поднесе съболезнованията си в пост в Instagram, към Ennio Morricone, легендарния италиански композитор, който почина на 6 юли 2020г.

Композицията ‘The Ecstasy of Gold’  на Енио Мориконе стана интро-музиката на Металика през 1983 г.

james hetfield plays guitar

Мориконе, който написа повече от 500 композиции за филми като Once Upon a Time in the West, Spaghetti Western, Once Upon a Time in America, The Mission, The Untouchables и др. почина на 6-ти юли 2020 след усложнения при падане.

Metallica използват една от най-емблематичните композиции (‘The Ecstasy Of Gold’) от филма ‘Добрият, лошият и злият’ – като интро през 1983 г.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Metallica (@metallica) on

На профила на Металика в Instagram, Hetfield пише:

„Първият път, в който засвирихме ‘The Ecstasy of Gold’ беше просто магическо! Това се превърна в част от нашето ДНК, дишането ни, поздравите ни, молитвите ни и предконцертните ни ритуали”

„Пеел съм тази мелодия хиляди пъти, като загрявка преди големи изпълнения. Благодаря ти Енио за емоцията, за това да бъдеш неотменна част от вдъхновението ни и за връзката м/у групата, екипа и феновете. Ти винаги ще останеш, като част от семейството на Metallica”.

Източник: NME

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *