Почина Ray Burton, бащата на Cliff Burton от Metallica

чина Ray Burton, бащата на Cliff Burton от Metallica | MMTV
Ray Burton, бащата на покойния басист на Metallica Cliff Burton е починал на 94-годишна възраст на 15-ти януари

В изявление, публикувано във Фейсбук, дъщеря му Кони (сестрата на Клиф), пише:

„Да уведомя всички, че баща ми почина миналата сряда. Почивай в мир.”

Рей беше известен с това, че изигра голяма роля в запазването на наследството на Клиф, след като басистът почина на 24-годишна възраст при катастрофа с автобус в Швеция през 1986 година.

Рей беше известен с това, че изигра голяма роля в запазването на наследството на Клиф, след като басистът почина на 24-годишна възраст при катастрофа с автобус в Швеция през 1986 година.
Cliff Burton

След смъртта му Бъртън бе заменен от Jason Newsted. Той свири с групата до 2001 г., след което самият той бе заменен от Робърт Трухильо.

След смъртта на сина си, Рей остана запаленфен на Metallica като дори бе забелязан да присъства на концерти на групата през 2017 година.

Ray Burton присъства на сцената, когато Metallica бе въведена в Rock and Roll Hall of Fame през 2009 година
Ray Burton присъства на сцената, когато Metallica бе въведена в Rock and Roll of Fame през 2009 година
От ляво на дясно: Робърт Трухильо, Джеймс Хетфийлд, Джейсън Нюстед, Рей Бъртън, Кърк Хамет и Ларс Улрих по време на въвеждането на Metallica в Рок енд рол залата на славата през 2009 г.

В едно от последните си гостувания в подкаста на Metallica, Рей разкри, че все още дарява пари от музикалните права от музиката на сина си, за да финансира музикални стипендии.

„От парите от музикалните права, които получавам, давам стипендия за музика на гимназията, която Клиф посещаваше. Мисля, че и той щеше да направи същото, защото не беше против образованието. Много му харесваше.“

В интервю от 2019 година Рей сподели че винаги се е радвал на решителността на сина му да стане музикант.

“Клиф знаеше какво иска и го постигна. Човек не може да не подкрепи такова дете, което има тази решеност и иска да научи подобен занаят. Просто начинът, по който той следваше музиката и ентусиазма, който проявяваше към свиренето, си помислихме: „е нека да видим какво ще се получи.“

Един ден той дойде и ми каза: „Можете ли да ме издържате пет години?“, Не дълго след това той проби и останолото е история… “

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *