Kirk Hammett разочарован от поредния пропуск да въведат Motörhead в Rock And Roll Hall Of Fame

Kirk Hammett разочарован от поредния пропуск да въведат Motörhead в Rock And Roll Hall Of Fame
Kirk Hammett говори за поредния път при, който се пропуска възможността да въведат Motörhead в Rock And Roll Hall Of Fame

Въпреки че отговарят на изискванията още от 2002 г. Motörhead още не са включени в Залата на славата на рокендрола. Тази година групата отново бе номинирана за включване, но не получи достатъчно гласове.

Говорейки за подкаста „Нека да говорим“, Хамет говори открито по въпроса:

„Смятам, че когато се случват подобни неща, това може да се обясни само от разликата в поколенията. Просто явно има неща, които по-възрастните хора не разбират.

Те просто не виждат обхвата на влияние, въздействие и вдъхновение, които някои групи имат. Не могат да го разберат, защото вероятно са част от друго поколение и им е било казано, че вокали като тези са лоши. Но те не са – те са просто друг тип вокали… някои от албумите на Motörhead са токова красиви и сурови.”

След което добави:

“За тези хора Motörhead е горчиво хапче. И разбирането за него е някак – би могло да бъде малко по-добре осмислено. Мисля, че това е проблемът – това е просто разлика в поколениеята.

Колкото и да не ми се иска да го казвам, защото според мен ако една музика е добра то тя ще прехвърли поколенията. Но от друга страна понякога хората са просто “затворени” още от началото поради някаква причина.”

Тази година бяха въведени имена като: The Notorious B.I.G, The Doobie Brothers и T-Rex

В списъка с отпадналите останаха: Pat Benatar, Dave Matthews Band, Kraftwerk, Judas Priest, MC5, Rufus featuring Chaka Khan, Soundgarden, Todd Rundgren, Thin Lizzy и Motörhead. Те ще трябва да почакат поне още една година, за да получат отново възможност да бъдат въведени.

Интересното, е че групи като Metallica са въведени в Rock And Roll Hall Of Fame, а тяхната музика е пряко вдъхновена от Motörhead както James Hetfield не веднъж е казвал. На нас не ни трябва удобрението на една зала за да се наслаждаване на Lemmy и компания.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, вижте къде може да ни гледате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *