Метъл музиката във фимите на 90-те

Метъл музиката във фимите на 90-те | MMTV Online
90-те години бяха едно силно музикално десетилетие

Доминиращите музикални стилове в класациите варираха от hair metal, гръндж, алтернативен рок, рап-рок, поп-пънк, ну метъл, third-wave ska и не малко количество от: “Е, какво по дяволите е това?”

Освен в класациите музиката се пренесе и на големия екран във филми като Terminator 2 и Star Wars: The Phantom Menace. Най-запонящи обаче се оказаха участията на рок музикантите в някои от заглавията превърнали се в културен феномен.

В крайна сметка, защо да наемаш петима статисти, които да се правят, че свирят на инструменти, като направо можеш да наемеш някоя група, която вече е поела по пътя на славата.

Ето някои от метъл групите и музиканти и филмите в които имат епизодични участия:

Cannibal Corpse в “Ace Venture: Pet Detective”

Според слуховете именно заради любовта на Jim Carrey към дет метъла Cannibal Corpse взеха участие в филма за легендарния зоо-детектив Айс Вентура.

В интервю барабанистът Paul Mazurkiewicz сподели:

“Получихме обаждане, в което ни казха, че Джим Кери много иска да участваме във филма. Като ни заявиха, че ще пренаредят графика за снимки, за да може да вземем участие, защото тогава бяхме на турне. Това направо ни изненада, зщото това беше голям филм. И Джим искаше нас.”

Lemmy и White Zombie във филма “Airheads”

Adam Sandler, Steve Buscemi и Brendan Fraser играят членовете на метъл групата Lone Rangers, която иска да пуене своята песен по радиото. White Zombie играят себеси като сиврят в бар, а Lemmy дори има малка роля с реплика.

Blink 182 в American Pie

Blink 182 вземат участие в класиката Американски пай. Те станаха част в една от най-иконичните части от филма, когато заради грешка цялото училище получава линк, с който могат да гледат опитите на Джим да преспи с

Flea от Red Hot Chile Peppers във “Back to the Future” 2 и 3

Flea играе малка, но занчима роля във втората и третата част на Back to the Future. Героят му Нийдълс, предизвиква Марти на състезание с коли, което води до катастрофа. Последствията от нея тотално провалят живота на Марти.

The Offspring и Tom DeLonge в “Idle Hands”

The Offspring играят себе си в хорър комедията “Палави ръце”. Групата успява да изпълни две песни преди обсебената от демон въка да откъсне скалпа на Dexter. Tom DeLonge (Blink 182) има кратко, но запомнящо се три секундно участие и реплика, в която с британски акцента казва: “Alright”.

Ozzy Osbourne в “Little Nicky”

Често Адам Сандлър бива обвиняван, че снима филми само с приятелите си. Този конкретен филм бива обвинен, че е “глупав, безвкусен и не смешен”. Обаче Сандлър знае как да привлича публиката. Когато неговият зъл брат се превръща в прилеп, Адам  “извиква” Ozzy Osbourne да направи това, с което е най-известен… да му отхапе главата.

Източник: Kerrang!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *