Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие

Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие
Изминалото десетилетие не беше много благосклонно към много филми, но най-вече това се отрази на така обичаните комедии

С увеличаването на филмите за супергерои, очакванията за мейнстрийм филмовите продукции се промениха. Толкова популярните комедии, които доминира кино салоните през 90-те и началото на 2000-те, изглежда вече са част от миналото.

Докато някои комедии постигнаха относително добри резултати сред критиците и бокс-офиса, много други не се представиха така добре. Общото между филмите в този списък, е че те или са изгубили пари или едва са си върнали инвестицията. Такива филми се наричат – бокс-офис бомби.

Важно е да отбележа, че тук не става дума за това колко добър е филма. Някои от тези филми са получили положителна оценка както от критици така и от феновете на жанра, но никой от тях не успя примами достатъчно голяма аудитория, за да спечели солидни приходи.

Ето и най-големите комедийни бокс-офис бомби за десетилетието:

10. Ghostbusters (2016)
Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - Ghostbusters (2016)
Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Kristen Wiig и Leslie Jones като Ловци на духове.

Възраждането на културния поп-феномен Ghostbusters с изцяло женски състав определено привлече вниманието на голяма част от индустрията и феновете. Главните роли бяха поверени на Мелиса Маккарти, Кристен Уиг, Кейт Маккинън и Лесли Джоунс. Феновете от целия свят бяха развълнувани от феминисткия обрат на франчайза, но крайният резултат не съвпадна с очакванията им.

Филмът спечели само 125 милиона долара при бюджет от 350 милиона долара, което накара продуцентите да се откажат от плановете за продължение. Вместо това оригиналната поредица ще бъде съживена с предстоящото продължение озаглавено Ghostbusters: Afterlife.

9. How Do You Know (2010)
Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - How Do You Know (2010)
Reese Witherspoon и Owen Wilson в How Do You Know.

Като че ли беше вчера времето когато романтичните комедии определяха пазара на киното. Дойде моментът обаче, в който филм с участието на Рийз Уидърспун, Пол Ръд, Оуен Уилсън и Джак Никълсън стана пълен провал в бокс-офиса. Вероятно не познавате много хора, които да са го гледали (освен ако не е минал по телевизията вече).

Филмът бе създаден с бюджет от 120 милиона долара като успя да постигне едва 49 милиона долара приход.

8. The Guilt Trip (2012)
Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - The Guilt Trip (2012)
Seth Rogen и Barbara Streisand в The Guilt Trip.

През 2012 г. Сет Роген и Барбара Стрейзанд направиха филм за едно пътуване на майка и син. Роген играе пътуващ бизнесмен в затруднено положение, а Стрейзанд неговата свръх-грижовна майка.

Определен като поредната банална романтична комедия The Guilt Trip все пак успя да си върне инвестицията като спечели 42 милиона долара при бюджет от 40 милиона долара.

7. Prince Avalanche (2013)
Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - Prince Avalanche (2013)
Emile Hirsch и Paul Rudd в Prince Avalanche.

Дейвид Гордън Грийн е човекът отговорен за тази нискобюджетна комедия. В нея двама мъже прекарват лятото на 1988 г. пребоядисвайки пътища в селски район, унищожен от пожари. На героите им изиграни от Пол Ръд и Емил Хирш им се налага да се сближат до неловка степен.

Направен само с 725 000 долара, филма печели едва 442 000 долара в кината. Лентата така и не получава широко разпространение.

6. Happytime Murders (2018)
Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - Happytime Murders (2018)
Melissa McCarthy в Happytime Murders.

Да, Мелиса Маккарти участва във филм, в който марионетки и хора съжителстват. И да, това е филм за полицейски детективи, които се опитват да разрешат множеството убийства на пенсионирани звезди от ситкоми. И да филма беше тотална бокс-офис бомба.

Лентата прилича на катастрофа между шоуто на Джеф Данъм и сериала Закон и ред. Дори поддържащ актьорски състав, включващ Мая Рудолф и Елизабет Банкс, не можаха да спасят този филм, който спечели едва 27,5 милиона долара при бюджет от 40 милиона долара.

5. The Watch (2012)
Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - The Watch (2012)
Jonah Hill, Ben Stiller, Richard Ayoade и Vince Vaughn в The Watch.

Опитвайки се да съществува някъде между Ghostbusters и Men In Black, филма The Watch проследява историята на група приятели от кварталната стража, които разкриват таен заговор на извънземни за превземане на света.

Във филма участват Бен Стилър, Джона Хил, Винс Вон и Ричард Айоад. Въпреки че това са четири от най-добрите комедийни умове от десетилетието нескопосаният хумор (който в крайна сметка се оказва един дълъг виц за пенис) прави филма повърхностен и доста глуповат.

Филмът не успя да спечели публиката, но въпреки това успя да си върне инвестицията като спечели 68 милиона долара.

4. Hot Tub Time Machine 2 (2013)

Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - Hot Tub Time Machine 2 (2013)

Докато първият филм изпъкваше със сюжет, който беше малко по-различен от другите комедии по онова време, продължението наблегна на незрялото, дезинформирано подводно течение на хумора, което направи Hot Tub Time Machine 2 неизмеримо различен от оригинала.

Лентата успя да спечели едва 13 от 18-те милиона долара бюджет като това сложи окончателната точка на евентуално продължение.

3. Fun Size (2012)

Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - Fun Size (2012)

Филмът проследява историята на група тийнейджъри на Хелоуин. Гимназистът Рен губи малкия си брат, докато обикалят къщите за лакомства. като в крайна сметка попада в свят на партита, неистово търсене и романтична връзка. Нито едно от събитията на филма обаче не се оказа достатъчно интересно за публиката. Fun Size не се справи добре в киносалоните и спечели само 11 милиона долара от бюджета оценен на 14 милиона долара.

2. Drinking Buddies (2013)

Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - Drinking Buddies (2013)

Това е един филм на ъндърграунд звездата на ужасите – режисьорът Джо Суонбърг. Неговият опит да пробие в жанра на комедията за съжаление, не получи нужното вниманието нито нужното разпространението, което би било необходимо за да успее в бокс-офиса.

С актьорски състав като Оливия Уайлд, Джейк Джонсън, Анна Кендрик и Рон Ливингстън, Drinking Buddies определено не би трябвало да страда от липса на интересни герои или пиперлив хумор. Въпреки това с бюджет от едва 1 милион долара филма успя да спечели само около една трета. Все пак Drinking Buddies получи признание от критиците.

1. CHIPS (2017) 
Топ 10 на провалилите се комедии през изминалото десетилетие - CHIPS (2017)
Michael Pena и Dax Shepard в CHIPS.

Филма е адаптацията на голям екран на телевизионното шоу CHIPS от 70-те и 80-те години на миналия век. Главни действащи лица в лентата са Дакс Шепърд и Майкъл Пена.

Режисиран от самия Шепард филма е скучна полицейска комедия, която не успява по никакъв начин да впечатли публиката. Хумора бива определен като мързелив, екшън сцените като непоследователни, а героите като напълно безинтересни. По някакъв начин Шепърд е успял да привлече Адам Броуди и Винсент Д’Онофрио към проекта.

Лентата печели само 1 милион долара повече от бюджета си от 25 милиона долара.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *