Кои са събитията, отложени заради коронавируса

Вирусът настъпва бавно, но сигурно и в Европа

5 събития, отложени заради коронавируса

В Китай от седмици животът е парализиран. Училища и обществен транспорт не работят, а милиони китайци са принудени да живеят в пълна изолация. Специалисти се надяват, че до края на април коронавируса ще бъде победен. За съжаление той настъпва бавно, но сигурно и в Европа. Медиите следят всяко проявление, като допълнително засилва паниката. Вижте кои световни събития са отменени заради коронавируса.

Летни олимпийски игри в Токио

5 събития, отложени заради коронавирусаМоже ли Олимпиадата да бъде отменена за първи път след Втората световна война? Един от членовете на Международния олимпийски комитет – Ричард Паунд, заяви, че ако ситуацията с коронавируса продължи да се усложнява и не може да бъде гарантирана сигурността на спортистите, то игрите през 2020 г. може действително да бъдат отменени. Окончателното решение ще бъде взето през май.

Карнавалът във Венеция

Кои са събитията, отложени заради коронавирусаКарнавалът във Венеция бе прекратен заради разпространението на коронавируса в Северна Италия. Той започна на 8 февруари и по програма бе предвидено да завърши на 25 февруари, но всички основни прояви, включително “Полетът на ангела” и “Шествието на Мария”, се състояха няколко дена по-рано. Основните атракции бяха с много по-малка публика от миналите години, като се счита, че причината е именно страхът от зараза.

Седмица на модата в Милано

Кои са събитията, отложени заради коронавирусаИ Миланската седмица на модата бе засегната. Джорджо Армани и Лаура Биаджоти решиха да проведат ревютата си при закрити врата. Те излъчиха на уебсайтовете си и в социалните мрежи представянията на модните си колекции “есен/зима – 2020/2021 г.”

Международното мебелно изложение в Милано

Кои са събитията, отложени заради коронавируса59-тото издание на Международното мебелно изложение в Милано се отлага. Любимият панаир на всички в мебелния бранш, който определя тенденциите в дизайна и обзавеждането не само в Европа, но и по света, по план трябваше да се състои през април 2020 година. Очакваха се над 370 000 посетители да пътуват от 21 до 26 април. Организаторите наблягат на това, че то не се отменя, а ще се се отложи за периода 16-21 юни, за да могат всички участници да представят работите си, без да се притесняват за здравето си.

Art Basel в Хонк Конг

Кои са събитията, отложени заради коронавирусаНай-голямото арт събитие в Азия е Art Basel в Хонг Конг. Тази година организаторите го отменят поради огнището на коронавируса в Китай. Остава обещанието, че другата година по това време международната художествена сцена в Азия ще бъде обогатена отново от най-мащабното представяне на галерийни сбирки и самостоятелни работи на артисти от цял свят, с които да повлияят на модерната арт сцена в Азия.

Geneva Motor Show 2020

geneva-motor-show-2020Една от първите жертви на вируса стана и най-атрактивното авто изложение в Европа – Geneva Motor Show.

Швейцарските власти решиха да отменят всички събития над 1000 човека. Организаторите съобщиха, че щоуто няма да може да бъде отложено за по-късен етап поради размера на събитието и огромния брой участници в него.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *