Отмениха честването на 50 годишнината на фестивала Woodstock

Отмениха честването на 50 годишнината на фестивала Woodstock
Честването на 50 годишнината на фестивала Woodstock – Woodstock 50 бе отменено

До отмяната се стигна след закъснение в пускането на продажба на билети като същевременно се спекулира, че събитието не е успяло да получи разрешение за провеждане на масово събиране.

Официалните лица от Dentsu Aegis Network, които финансират фестивала, публикуваха следното изявление в Billboard (първоначално публикувано от Amplify):

„Мечтата на всяка агенция е да работи с емблематични марки както и да бъде асоциирана със значими дейности и събития. В нашата история имаме богат опит в провеждането на събития, които събират хората около общи интереси и каузи. Именно за това решихме да бъдем част от честването на 50 годишнината на фестивала Woodstock.

За съжаление и въпреки огромната отдаденост и инвестиране на време и усилия от наша страна, ние от Dentsu Aegis Network не вярваме, че провеждането на фестивал достоен за събитие от ранга и бранда на Woodstock би могло да се случи, като същевременно да гарантираме здравето и безопасността на артистите, партньорите и участниците в него.

В резултат на това и след внимателно обмисляне, ние от Dentsu Aegis Network’s Amplifi Live, партньор на Woodstock 50, решихме да отменим провеждането на фестивала. Колкото и трудно да бе това за нас, ние считаме, че това е най-разумното решение за всички участващи страни.”

Организаторите на фестивала Woodstock 50 неотдавна говориха относно закъснението в първоначалното пускане на продажба на билетите, което бе насрочено за 22 април, но отрекоха слуховете, че събитието ще бъде отменено.

Те твърдяха, че продажбата на билети бъде забавена, докато „изпипат логистичните планове” за събитието. Също така призоваха за “търпение и подкрепа” от страна на медиите и обществеността като дори излязоха с изявлението:

“Информация относно продажбата на билети за Woodstock 50 ще бъде налична на сайта с близките дни.”

Смята се, че закъснението се дължи на невъзможността на организаторите да получат необходимото разрешително за масово събиране от Държавния департамент на здравеопазването в Ню Йорк

Такъв вид разрешително е задължително за всяко събитие, което ще събере над 5000 души, а заявлението за него трябва да бъде направено най-малко 15 дни преди първия ден от рекламаната кампания за събитието и най-малко 45 дни преди първия ден на събитието.

Според Тим О’Хърн, администратор на окръг Шайлер, Ню Йорк, организаторите са подали заявлението на 15 април, само една седмица преди денят обявен за начало на продажбата на билети. Въпреки че събитието е щяло да се проведе от 16 до 18 август и е спазено условието заявлението да бъде подадено в срок от 45 дни преди първият ден на събитието, организаторът на Woodstock 50 и съоснователят на оригиналното издание от 1969 г. Майкъл Ланг официално са потвърдили, че Woodstock 50 ще се проведе и са започнали рекламната кампания още през януари.

В изявление Тим О’Хърн сподели:

Държавния департамент на здравеопазването в Ню Йорк разглежда дали може да бъде издадено условно разрешение, което да позволи продажбата на билети да започне. В този момент няма определена дата за продажба.”

В отговор на първоначалните доклади, че събитието е изправено пред трудности, Майкъл Ланг излезе със следното изявление:

Уудсток е феномен, който в продължение на петдесет години привлече вниманието към неговите принципи, както и към слуховете, които могат да бъдат приложени към това внимание. Това са просто още слухове.”

Woodstock 50 бе планирано да се проведе в Уоткинс Глен, Ню Йорк

Сред изпълнителите, които трябваше да се появят на сцената бяха някои от “оригиналните изпълнители” като Santana, Dead and Company и John Fogerty, към тях щяха да се присъединат и съвременни артисти, като Killers, Miley Cyrus и Jay-Z.

Източник: IQ 

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *