Преди да бъдат известни | Rihanna

Преди да бъдат известни | Rihanna

„Любовта е най-добрата песен, която може да бъде изпята”

Rihanna е една от най-успешните поп звезди и се радва на многобройни почитатели, които следят всяка нейна изява. Но е имало време, в което вместо да се разхожда с високи токчета по червения килим, тя е марширувала с кубинки и униформа.

Rihanna е била кадет в задължителната военна програма, в която всички деца на възраст 12-18 години биват обучавани в кадетския корпус на Барбадос.

Rihanna е била кадет в задължителната военна програма, в която всички деца на възраст 12-18 години биват обучавани в кадетския корпус на Барбадос.
Младата Rihanna като кадет в кадетския корпус на Барбадос.
Rihanna всъщност е презимето ѝ

Цялото ѝ име е Robyn Rihanna Fenty. Тя решава да използва презимето си едва когато става голяма звезда.

Певицата е родена на 20 февруари 1988 г. в Сейнт Майкъл, Барбадос. Израстнала в семейството на Моника Брейтуейт, пенсионирана счетоводителка, и Роналд Фенти – складов надзорник в шивашка фабрика. Rihanna е най-голямата от три деца, но освен двамата братя, тя има и две полу-сестри и един полу-брат от страна на баща ѝ, всички родени от различни майки.

Rihanna е най-голямата от три деца, но освен двамата братя, тя има и две полу-сестри и един полу-брат от страна на баща ѝ, всички родени от различни майки.

Rihanna израства слушайки реге

Тя започва да пее на около 7-годишна възраст. Детството ѝ е тясно свързано с пристрастеността на баща ѝ към крека, алкохола и марихуаната. Бурния брак на родителите ѝ, приключил, когато Rihanna е едва на 14 години.

Младата певица израства в тристайно бунгало в Бриджтаун като продава дрехи с баща си на улична сергия. Посещава начално училище „Чарлз Ф. Бруум“, а впоследствие гимназия „Комбърмер“, където формира музикално трио с две от съученичките си. Въпреки че първоначално иска да завърши гимназия младата Rihanna, избира да преследва музикалната си кариера.

Случайна среща на общи приятели превръща едно обикновено момиче в звезда

През 2003 г. Rihanna е открита в родната си страна от американския продуцент Иън Роджърс. Роджърс и съпругата му са на ваканция в Барбадос. Приятел на Rihanna им разказал как амбициозната певица винаги пеела и носи в себе си нещо повече от певчески талант.

След като се срещат за първи път, Роджъсрс моли Rihanna да отиде в хотелската му стая, където тя изпълнява песните „Emotion“ на „Destiny’s Child“ и „Hero“ на Mariah Carey.

Роджъсрс моли Rihanna да отиде в хотелската му стая, където тя изпълнява песните „Emotion“ на „Destiny's Child“ и „Hero“ на Mariah Carey.

Интерпретациите много го впечатляват и той я кани в Ню Йорк. При първите пътувания Rihanna бива придружена от майка си, за да запише няколко демо варианта, които могат да бъдат изпратени на музикални компании. Записването им обаче отнема около година, защото бъдещата звезда можела да записва само по време на училищните си ваканции. На 16-годишна възраст Rihanna подписва със звукозаписната компания на Роджърс и Карл Стъркън, „Syndicated Rhythm Productions“

Първият, който отговорил на изпратените демо записи бил Jay-Z

Rihanna се явява на прослушване при него и музикалния магнат L.A. Reid. По време на прослушването, тя изпълнява кавъра на Whitney Houston – „For the love of you“, както и първия си сингъл „Pon de replay“.

Първият, който отговорил на изпратените демо записи бил Jay-Z

Първоначално Jay-Z бил скептичен за подписването с младото момиче, тъй като почувствал, че „Pon de replay“ е прекалено голяма песен за нея.

„Когато една песен е толкова голяма, е много трудно за нов изпълнител. Аз не подписвам с песни. Подписвам с изпълнители. Има само два начина да излезеш от тази стая. Излизаш през вратата след като подпишеш договора или направо през прозореца…“

След 8 албума, мисля че става ясно какъв е бил избора на певицата.

Rihanna се мести от Барбадос в Ню Йорк, за да живее с Роджърс и съпругата му. Така започва началото на кариерата на една от най-влиятелните жени в света на поп музиката.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *