Скъпи, харесах си кожена чанта, направена от кактуси…

Скъпи, харесах си кожена чанта, направена от кактуси... | MMTV
Тази статия е за вас мъже!

За да бъдете подготвени когато половинката ви се прибере у дома и ви сюрпризира с неествено поведение, нежни ласки и молба или просто ви заяви, (зависи как сте си „дресирали жените”) че иска кожена чанта, но не от каквато и да е кожа, а еко кожа, направена от кактуси.

Сега е точното време за една ругатня, може и повече, но наум. Не ги отправяйте към жена си или към мен, защото повярвайте, този път ние нямаме никаква вина в цялата тази история (честна женска).

Сега е точното време за една ругатня, може и повече, но наум. Не ги отправяйте към жена си или към мен, защото повярвайте, този път ние нямаме никаква вина в цялата тази история (честна женска).

Не ни се сърдете, че все нещо искаме, то това ни е заложено в природата, ако още не сте разбрали 

Нека това да е компенсация за смяната на летните гуми със зимните, за по-миналия петък, когато закъсняхте след мача или, че в сряда вечер изпихте не две, а три бири или…

Ето още една тайна: ние винаги ще си намерим начин да ви накараме да се чувствате виновни… с или без причина. Накратко казано – манипулативен начин да ни купите нещо ново. Да живеят кожените чанти и обувките!

Сега ще ви разкрия и кой по дяволите е създателят на това нечувано творение – кожена чанта от кактуси

Не кой, а кои, защото новата модна тенденция е дело на двама мексиканци.

Адриан Лопес Веларде и Марте Казарес, предприемачи от Мексико
Адриан Лопес Веларде и Марте Казарес

Адриан Лопес Веларде и Марте Казарес, предприемачи от Мексико, наскоро пуснаха на пазара Desserto. Това е органична кожа, направена изцяло от „nopal” вид кактус или по-скоро ядливия плод на растението.

Сигурно вече се питате защо?!

Целта на двамата мексиканци е да създадат устойчива алтернатива на животинската кожа.

Desserto e частично биоразградима кожа и отговаря на техническите спецификации, изискани от модната индустрия. И не само. Тя отговаря на изискванията на предприятия за кожени изделия, мебелната и автомобилната промишленост. Подобно на кожата, която познаваме, материалът е гъвкав, диша и е издръжлив, като производителите дават 10 годишна гаранция на продуктите си.

Desserto e частично биоразградима кожа и отговаря на техническите спецификации, изискани от модната индустрия

Младите предприемачи поемат предизвикателството да създават продукти, които да заместват не само кожените якета и чанти. Те са се насочили и към мебелната и автомобилната промишленост.

Мъже, бъдете търпеливи, животът е кръговрат, нали знаете?! След време може вие да се приберете у дома и да кажете на половинката си:

„Скъпа, смених салона на колата. Зелена еко кожа от кактус.”

Тогава да видим дали ще иска пак да кара колата. Аз се съмнявам, не знам дали ще иска да се качи въобще.

В проекта на Адриан Лопес Веларде и Марте Казарес е заложен и план за заместване на най-масовите пластмасови продукти (чаши, чинии, вилици, лъжици, сламки и т.н.) с материал, който отново е изработен от кактуса „nopal”.

„След две години проучвания и разработки, успяхме да произведем подходящ материал, който да отговаря на характеристиките и техническите спецификации, които са наложени от индустрията за производство на животинска или изкуствена кожа. Освен това, благодарение на своя органичен състав, нашата кожа е дишаща, което прави новата еко кожа много близка до животинската.”

В крайна сметка всички оставаме безмълвни, направо като убоцкани от кактус. Аз от написаното, а вие вече сигурно си мечатете... дамите за чанти, господата за кожен салон на колата.

В крайна сметка всички оставаме безмълвни, направо като убоцкани от кактус. Аз от написаното, а вие вече сигурно си мечатете… дамите за чанти, господата за кожен салон на колата. Само да не е обратното, защото ще е шокиращо, но със сигурност не чак толкова, колкото новата еко кожа от кактус.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.