Екологичният заместител – макаронени сламки

Екологичният заместител - макаронени сламки | MMTV

От няколко години пластмасовите продукти за еднократна употреба се изместват от по-екологични и все по-иновативни алтернативи. За да се спре замърсяването на планетата са необходими своевременни мерки, а за да бъдат успешни те, се изисква и доза креативност.

Вече сме виждали бамбукови и дървени прибори, както и хартиени и метални сламки.

В много барове в Европа вече се предлага една доста интересна алтернатива на вредната пластмаса – сламки от паста

Вероятно ще си помислите, че това е чисто италианско творение, но не.

Идеята е на англичанин на име Максим, който създава стартъпа „Stroodles”. Името е съчетание между думите “сламка” и “нудълс” на английски. 

Идеята е на англичанин на име Максим, който създава стартъпа „Stroodles”. Името е съчетание между думите "сламка" и "нудълс" на английски.
Stroodles

Наподобяващи дълги макарони, тестените сламки намират своето място в чаши със сокчета или алкохолни коктейли, за да се намали пластмасовият боклук.

Макаронените сламки са почти перфектни

Някои потребители приемат тази алтернатива на пластмасовите сламки без особен ентусиазъм. Причината е, че те се размекват в напитките. Металните сламки пък са по-функционални от картонените, но те също са критикувани, защото цената им е доста висока. Според нас макаронените сламки остават най-добрата алтернатива на пластмасовите. По форма те приличат на тръбички и могат да се произвеждат в различни размери.

И най-важното – сламките съдържат само вода и брашно, производството не е скъпо и не вреди на околната среда

Ежедневието ни гъмжи от пластмаса.

През последните няколко десетилетия пластмасата се превърна в неразделна част от живота ни. Това се дължи на добрите ѝ характеристики – гъвкавост, дълготрайност и лекота разбира се и ниската цена. Пластмасата е отражение и на все по-широкото разпространение на „културата на изхвърляне“, тъй като много от нея се използва именно за производството на огромно разнообразие от опаковки за еднократна употреба.

Ежедневието ни гъмжи от пластмаса.

Когато пластмасовите отпадъци не се управляват правилно или се изхвърлят безразборно, те замърсяват околната среда. Затова трябва сериозно да вземем отношение и да променим средата, в която живеем.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.