Най-красивите метростанции в света | Част 1

Няма да повярвате, че това са метростанции

Най-красивите метростанции в света | Част 1

Човек би си помислил, че следващите снимки са от музеи или дворци, но в никакъв случай от метростанции – не е за вярване колко са прекрасни и вдъхновяващи! И благодарение на чудото, наречено интериорен дизайн, милиони хора по света се наслаждават на тези пространства ежедневно, чакайки мотрисата, която ще ги закара обратно към вкъщи, след изморителен делничен ден.

А докато ние чакаме третия лъч на Софийското метро да бъде пуснат в експлоатация, макар и само частично, нека да видим кои са най-красивите метростанции по света!

“Formosa Boulevard Station, Kaohsiung, Тайван

“Formosa Boulevard Station, Kaohsiung, ТайванСъс своите 4500 стъклени панели в различни цветове станцията се е превърнала в любимо място за сватби.

“Toledo”, Неапол, Италия

"Toledo", Неапол, ИталияТова произведение на Робърт Уилсън е наречено „Светлинни панели” и украсява станцията, която е на дълбочина 164 фута под земята.

“Grand Central Terminal”, Ню Йорк, САЩ

“Grand Central Terminal”, Ню Йорк, САЩМетростанцията държи световния рекорд на Гинес за най-голямата жп гара с 44 платформи. Твърди се, че една от тях е тайна и минава под прочутия хотел Waldorf Astoria.

Комсомолская, Москва, Русия

Комсомолская, Москва, РусияДизайнът на Дмитрий Чешулин е вдъхновен от неокласицизма. С големите си полилеи, колони и рисувани тавани метростанцията изглежда като бална зала.

Arts Et Métiers Station, Париж, Франция

Arts Et Métiers Station, Париж, ФранцияЕдна от най-невероятните метростанции в света е вдъхновена от произведенията на Жул Верн – наподобява вътрешността на подводница. Има и огромни зъбни колелета и други елементи от творчеството на писателя.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *