Тайните на знанието – пътуващата библиотека

Защото хубавите неща са простички и... имат криле

Тайните на знанието – пътуващата библиотека

Книгите ни пренасят във въображаеми светове и непознати места. А когато една пътуваща библиотека е скрита в огромен метален бръмбар, децата са запленени и надничат в нея, както само те могат – с онова нестихващо и искрено любопитство.

Идеята за този бръмбар е на Luo Yujie и Lu Zhuojian от LUO Studio, Китай. Бръмбарът е „качен” на рециклиран велосипед, а самият той също е изработен от рециклиран метал. Ако разтворите някое от крилата му, ще откриете рафтове, пълни с книги.

Пътуващата библиотека

Пътуващата библиотекаНаистина невероятно изживяване! Свързва децата с най-смелите им мечти и задейства въображението им както чрез формата, така и чрез книгите вътре. След отваряне на крилата основата на рафта за книги дори се превръща в седалка. Така те могат да седнат, докато четат и пътешестват из прекрасния свят на словото.

„Голям брой споделени велосипеди, без проблеми с качеството, бяха принудени да се „пенсионират. Имаме ли по-добри решения за справяне с този проблем, вместо да ги рециклираме по прост и груб начин?“

Пътуващата библиотекаКато дизайнери, живеещи в града, те са обмисляли как да вдъхнат втори живот на тези изоставени велосипеди. В своите размисли за „зелените“ пътувания, двамата китайци споделят, че споделените велосипеди се превръщат в „чудовища“ с невъзмутим търговски размах. Те консумират много промишлени суровини, задръстват оскъдното градско обществено пространство и се изхвърлят в ужасни купчини.

Да, това може би е проблем на китайските градове. Аз съм запленена от идеята за пътуващата библиотека. Както знаем у нас няма проблем с огромни количества изхвърлени стари велосипеди.

“Имам приятел, който е специалист в обучението на деца. Той има няколко преподавателски реквизита, които често трябва да бъдат местени. Обикновено ги натоварваше в количка за хранителни стоки и обикаляше с нея. Когато видях това, пожелах да създам малко и гениално возило за съхранение, за да подкрепя старанието му да образова децата.“

Пътуващата библиотекаЕто така се ражда този пътуващ метален бръмбар, който крие в себе си тайните на знанието. Както обичам често да казвам… хубавите неща са простички и… имат криле.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *