Летен съвет за красота – Ексфолиране

Летен съвет за красота – Ексфолиране. MMTV Online

Ексфолиране е дума, която често се чува в света на красотата, но не всеки знае какво е това

Ето мини ръководство с всичко, което е полезно да знаете.

Що е то екфолиране?

Процедурата се състои в отстраняване на повърхностния слой на епидермиса, съставен от мъртви клетки и остатъци от грим или мръсотия.

Защо е полезно за кожата?

Освобождавайки кожата от мъртвите клетки, остатъците от грим, прах и замърсявания, в следствие на атмосферните влияния, кожните тъкани се окисляват и се насърчава обновяването на клетките. След ексфолиране, кожата става по-свежа, чиста, ярка, регенерирана и здрава.

Когато ексфолираме, дермалната циркулация се увеличава благодарение на приложения масаж. Ако се извършва регулярно ползите са: намаляване на появата на пъпки, комедони (черни точки) и разширените пори. Обикновено не оказва влияние върху петна, бръчки или признаци на стареене.

Ако се извършва регулярно ползите са: намаляване на появата на пъпки, комедони (черни точки) и разширените пори. Обикновено не оказва влияние върху петна, бръчки или признаци на стареене.

Колко често се нуждаем от ексфолиране на кожата?

Достатъчно е от един до три пъти седмично. Съществуват и специални продукти, които позволяват ежедневна употреба. Правилната интензивност на ексфолирането варира в зависимост от вида на кожата, от сезона, през който преминаваме, от външната среда и от начина на живот на всеки от нас. Следователно в зависимост от промените в климата или от промените, които кожата претърпява с напредване на възрастта, можете да преминете към по-деликатна формула или да промените интензитета или честотата на ексфолирането.

Как да ексфолираме кожата?

Има различни методи, както и продукти, а ето и трите най-популярни:

1. SCRUB

Скрабът е кремообразно вещество, което съдържа в себе си микро твърди частици соли, захар, частици от семена,черупки или микро минерални кристали). Масажирайки с кръгови движения лицето или тялото, от кожата се отстраняват мръсотията и мъртвите клетки.

Масажът трябва да е лек, за да не се създава дискомфорт след третирането на кожата.

Tip: Естествен, лесен и натурален ексфолиант, които можете да си направите сами и да е навсякъде с вас:

В стъклен съд (бурканче) смесете ситна хималайска сол (250 гр.), масло от бадем, кокос или орех (25 -30 мл.) и етерично масло по ваш избор – лавандула, жасмин или цитрусов микс (от 3 до 5 капки, в зависимост от това, колко наситен желаете да бъде ароматът). Разбъркваме с дървена лъжичка до получаването на еднородна смес.

2. GOMMAGE

Гомажът е кремообразна субстанция или гел, който съдържа ориз, овес, лешник или други прахови частици от естествени вещества и се нанася върху кожата , отново посредством масаж. Също така в този случай масажът се извършва върху суха или леко навлажнена кожа, като след това продуктът се отстранява с вода.

3. ПИЛИНГ

Пилингът е продукт, който съдържа химикали, обикновено киселини, които се използват за елиминиране на повърхностния слой на кожата. Най-използваните са гликолова или салицилова киселина.

Пилингът е продукт, който съдържа химикали, обикновено киселини, които се използват за елиминиране на повърхностния слой на кожата. Най-използваните са гликолова или салицилова киселина.

* Има и медицински и механични пилинги. С помощта на специална техника се извършват и процедури като микродермабразии, повърхностен или дълбок химически пилинг. В тези случаи, обаче, стъпвате на медицинско поле, което включва дерматологично диагностициране за лечение на акне, белези, стрии, розацея, дерматит или други по-сериозни кожни проблеми.

Важно! За всички видове ексфолиация на лицето е важно винаги да се избягва контурът на очите и на устните. В тези области, кожата е много чувствителна и тънка. Прекомерното и третиране би могло да доведе до ненужно зачервяване.

Съвети за оптимални резултати

Особено важно е кожата да се ексфолира през топлите и влажни месеци. Когато е под атаката на UV лъчите има вероятност от „повреди” по цялостта ѝ и поява на малки несвършенства.

Особено важно е кожата да се ексфолира през топлите и влажни месеци. Когато е под атаката на UV лъчите има вероятност от „повреди” по цялостта ѝ и поява на малки несвършенства.

*Ексфолирането спомага за поддържане на кожата свежа и блестяща и в същото време насърчава по-доброто усвояване на ежедневния овлажняващ продукт.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *