Летен съвет за красота – Комари!

Летен съвет за красота – Комари...! MMTV Online...

Комарите са истински кошмар през лятото. За да ги държим далеч от нас, не е необходимо да прибягваме до тежки химични препарати

Има много алтернативи, а най-хубавото е, че всички от тях са натурални! Изпълняващи същата функция, но без странични ефекти и понасящи се добре от хората и домашните любимци.

Затова ви препоръчваме да пробвате 5 естествени средства за защита, които ще ви подарят свобода и спокойствие през лятото.

1. Етерични масла

Миризмата на някои етерични масла е много отблъскваща за комарите. За едни от най-ефективните се смятат: лавандула, лимон, цитронела и здравец и мента. Тези особени миризми могат да объркат комарите и вече няма да има как да намерят начин да ни атакуват!

Миризмата на някои етерични масла е много отблъскваща за комарите. За едни от най-ефективните се смятат: лавандула, лимон, цитронела и здравец и мента.

Tip: Репелент за тялото – Сварете две щипки цвят от мента и една щипка босилек за 20 минути. Филтрирайте получената течност и я съхранявайте в стъклена спрей бутилка в хладилник. Всяка вечер, когато слънцето залязва, пръскайте репелента върху откритите части на тялото. Комарите със сигурност ще стоят настрана!

Tip: Комбинацията мента/чаено дърво ще подпомогне възстановяването на кожата от ужилванията. С ароматите на босилек и лавандула комарите няма да смеят да ви доближат. Просто смесете от 5 до 10 капки етерични масла смесени с вода в малка спрей бутилка, която да се превърне във вашия „спасител” през летните вечери.

2. Лимон и оцет

Оцетът и лимонът са две отлични съставки от кухнята, приложими за отблъскване на насекоми. В чинийка сложете една 1 с.л оцет и няколко резенчета пресен лимон.След това поставете чинийката на прозореца или на балкона. Много интензивната миризма ще премахне всички насекоми желаещи да ви дойдат на гости, включително и комарите.

Tip: При ухапване от комар най-достъпното и ефикасно средство е да напоите памучен тампон с няколко капки оцет (ябълков/винен), като задържите върху засегната зона.

Преустановете чесането при ухапвания от всякъкъв произход! По този начин не облекчавате сърбежа, а спомагате за разнасяне на отровата.

3. Ароматни свещи

Създайте свещи с вдъхновяващи, свежи и полезни аромати! Освободжадайки приятното си уханието за нас, и непосилна миризма за комарите ще се чувствате защитени в дома си.

Създайте свещи с вдъхновяващи, свежи и полезни аромати! Освободжадайки приятното си уханието за нас, и непосилна миризма за комарите ще се чувствате защитени в дома си.

* Запалете любимата си ръчнонаправена от вас свещ, всяка вечер, която прекарвате на открито, за да се освободите от компанията на комарите!

Нужни ще ви бъдат:
Восък (можете да си купите или просто се разтопите свещ, която имате у дома)
Фитили и тапи
Стъклен буркан (като тези за сладко)

4. Растения на терасата

Може би не знаете, че в природата има някои растения против комари и че просто можете а сложите саксии с тях перваза или на терасата. Опитайте, например, с мента, босилек и лавандула: отглеждането им е лесно!

* Чесънът е добър репелент срещу комарите. Засадете го на терасата или в градината и ще бъдете спасени от ухапвания.

5. Мрежи против комари

Изглежда банално, но най-благоприятният за околната среда и по-малко изморителен метод за борба с комарите са… комарниците! Поставянето по една мрежа на всеки прозорец или около леглото, ще ви гарантира спокоен сън и свежо утро!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *