Зимен съвет за красота – Отново зима, отново суха кожа!

Зимен съвет за красота - Отново зима, отново суха кожа! | MMTV

Все още няма сняг, но студеният и сух въздух, вятърът и температурните амплитуди са напълно достатъчни за значителното изсушаване на кожата ни. Трябва да знаете, че набавянето на достатъчно количество течности е задължително не само през лятото, но и през зимата. Топлият билков чай е един чудесен начин да заредите тялото с течности по това време на годината.

Все още няма сняг, но студеният и сух въздух, вятърът и температурните амплитуди са напълно достатъчни за значителното изсушаване на кожата ни.

Ограничете кафето и алкохола

Не ми се сърдете, но е факт, (който съм сигурна, че не чувате за първи път), че кофеиновите и алкохолни напитки не само ни ободряват и развеселяват, но и изсмукват водата от клетките на тялото.

Това разбира се не означава, че трябва изцяло да избягваме любимите си напитки. Ако например пиете по 3 чаши чай на ден, ромът вътре нека да бъде само в една от тях.

Кофеиновите и алкохолни напитки не само ни убодряват и развеселяват, но те изсмукват водата от клетките ни.

А относно кафето… не се лишавайте от ароматното си удоволствие, а просто приемайте поне по една чаша вода заедно с него. Така ще запазите сутрешния ритуал и същевременно ще компенсирането обезводняването.

Като говорим за обезводняване не може да не споменем и огромното значение на приемането на достатъчно количество вода. Прието е, че дневният прием на животворната течност е около 30-32 мл. на килограм от личното тегло. Т. е. ако тежите 65 кг, трябва да пиете не по-малко от 2 литра вода на ден.

Прието е, че дневният прием на вода е 30-32 мл. на килограм от човешкото тегло.

Хидратиране на кожата

Едно от местата, по които веднага си проличава ако не приемаме достатъчно вода е най-големият орган в човешкото тяло – кожата.  Ако искаме да запазим кожата си здрава и хидратирана е важно да я овлажняваме през цялата година, но най-вече през зимния период. Тя се изсушава и напуква предимно през студените месеци, поради ниските нива на влажност във въздуха.

За да избегнем редицата неприятни проблеми, свързани с дехидратираната кожа през зимата, като грубата и суха кожа и неприятният сърбеж, който понякога я придружава, е нужно да нанасяме солиден слой лосион за тяло. Затова е хубаво веднага след топлия душ, когато кожата ни е максимално хидратирана, да „запечатаме” влагата с плътен крем.

За да се преборим с грубата и суха кожа, както и неприятният сърбеж, който понякога я придружава, е нужно да нанасяме солиден слой лосион за тяло.

Важно е лосионите да не са на водна основа, а на мазна. По този начин влагата в кожата се задържа за по-дълго. Някои специалисти дори препоръчват в студените месеци да използвате нощния си крем за лице през деня. Той има повече активни съставки и по-богата текстура като по този начин представлява по-добра защита от изсушаване.

Най-благоприятно влияние имат продуктите, съдържащи колаген, пчелен восък, растителни масла, екстракт от ший и т.н.

Някои специалисти дори препоръчват в студените месеци да използвате нощния си крем за лице през деня

Когато почиствате лицето си през зимата най-добре е да използвате хладка вода, а не топла или студена, защото тя изсушава кожата допълнително. Другото важно нещо е да ексфолирате кожата си през зимата, за да премахнете мъртвите клетки и ронещите се люспи.

Не забравяйте разбира се и да се погрижите за ръцете и устните си

Това са зони, които биват ежедневно изложени на студа през зимата и страдат най-много. Кожата на ръцете е тънка и се нуждае от подходящ крем за ръце на мазна основа. А за устните – един хубав хидратиращ гланц върши чудесна работа.

Погрижете за себе си, обичайте се и сияйте в кожата си.

Когато положим малко грижи за кожата си, за да не си създаваме излишни проблеми ще можем да се насладим на красивият зимен сезон, изпълнен с дългоочаквани празнични дни, който ни предстои. Но в цялата празнична суматоха, сгушени в топлите зимни дрехи и забързани в ежедневието си, понякога забравяме колко важна е грижата за кожата през студените месеци. Затова се погрижете за себе си, обичайте се и сияйте в кожата си.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *