Тайни за красота от Мароко

Природни средства за тонизирана и здрава кожа

Тайни за красота от Мароко

Днес ще ви пренеса в Мароко. Но няма да говоря нито за транспорта с магарета, нито за мъжете с по четири жени. Отиваме до екзотичната дестинация, за да си откраднем няколко тайни за красота.

Мароканските жени имат различни методи, с които се грижат за своята красота. Чрез природни средства те успяват да поддържат кожата си тонизирана, стегната и здрава. С течение на времето техните ритуали са еволюирали и днес резултатът от тях е безупречна кожа. Вижте тайните на мароканките за красота.

Марокански черен сапун

Марокански черен сапунТой е смес от пюре от черни маслини, натурални масла, местни растения и глицерин. Изключително богат е на витамин Е, който е известен с действието си да поддържа кожата млада и стегната. За да бъде по-ефективен и за да премахне мъртвите клетки от кожата, първо трябва да го нанесем, да го оставим да подейства 10 минути и едва след това да изплакнем обилно с вода.

Гасул

Мароканска черно-зелена глина със силни абсорбиращи свойстваТова е мароканска черно-зелена глина със силни абсорбиращи свойства. Тя има дълбоко почистващо и изглаждащо действие върху кожата. Ако го закупите в суров вид или на прах, трябва да го смесите с малко количество розова вода. Достатъчно е да се остави върху кожата за няколко минути и след това да се измие с вода.

Арганово масло

Арганово масло - това е едно от най-ценните масла, чието използване започва именно от МарокоТова е едно от най-ценните масла, чието използване започва именно от Мароко. Някога е било добре пазена тайна за красота, а днес го употребяват почти всички жени по цял свят. Мароканките споделят, че го прилагат за всичко, защото има подмладяващи и овлажняващи свойства. Кожата става по-стегната, а в същото време по-мека на допир.

Хамам

ХамамЧували сме за него – действа като сауна, но не е сауна. Хамам е стая, в която мароканките отиват веднъж седмично. Включва няколко нива на интензивност на парата. Тайната тук е, че самата пара подобрява кръвообръщението, отпушва порите и овлажнява кожата за дълго време. Така тя изглежда по-здрава и тонизирана.

Кеса

Още една мароканска тайна, която подобрява кръвообръщението и стяга кожата. Това е почистваща ръкавица с памук, козя вълна и влакна коприна. След хамам мароканките редовно се подлагат на тази процедура, в която се прави един определен вид масаж с тази специална ръкавица.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *