Живот под карантина: Едно интервю с Alan Fitzpatrick

Живот под карантина: Едно интервю на Alan Fitzpatrick | MMTV

В тежките времена на COVID-19, затворени клубове и отменени фестивали, DJ Times решават да разпитат диджеи и продуценти как се справят по време на карантина. По време на кризата, те представят кратки интервюта с талантливи музиканти от цял свят.

Едно от тези интервюта е на Британския техно титан, Алан Фицпатрик.

Какво е положението при теб?

В Обединеното Кралство сме под карантина от края на месец Март. Минали са само няколко седмици и през това време се опитвам да се наслаждавам на почивката, но също така да не задълбавам в негативни емоции. Обикновено пътувам през повечето уикенди и е приятно да мога да прекарам време със семейството си вкъщи. Не излизаме от вкъщи освен, ако нямаме нужда да напазаруваме или да разходим кучето. Понякога е малко монотонно, но се радвам, че може да прекараме време заедно. Това е първият Великден от 10 години насам, когато не съм на турне и планирам да се насладя на слънцето в градината си. Благодарен съм, че семейната ни къща има градина и знам, че не всички са толкова облагодетелствани.

Какво е положението при теб?

Как прекарваш голяма част от времето си?

През повечето време си почивам със своето семейство и домашните ни любимци. Помагаме с учението на своите деца и се опитваме да измисляме забавни занимания за тях всеки ден. Топлото време определено помага. Прекарваме много голяма част от деня в градината, занимавайки се с изкуство и създаване на физическо натоварване. Освен това се занимавам и с различни хобита. Чета, готвя и пека сладкиши. Може би прекалено много играя игри като Call of Duty и FIFA, но прекарвам и много време в студиото. Хубаво е да опозная нови хобита и най-сетне да отметна няколко неща от листа си за задачи. Уча се как да използвам Фотошоп, как да свиря на китара. Липсва ми ходенето за риба. Това е моето топ хоби и е чудесно за облекчение на стреса. Всички места за риболов в района са затворени и нямам търпение отново да отворят.

Как прекарваш голяма част от времето си?

Загубил ли си работа през този период?

Да, голяма част от ангажиментите ми от Март бяха отменени и нямам нищо записано за Април и Май, тоест ще бъда без доход за няколко месеца. Радвам се, че имам спестявание, на които да разчитам, защото това е плашеща ситуация, в която човек може да се намира. Радвам се, че всичко в моя лейбъл, We Are The Brave, се движи нормално. Доволен съм, че не се наложи да съкращавам хора или да правя промени в екипа си.

Загубил ли си работа през този период?

В момента правиш ли нещо, което ще или може да се продава?

Креативността ми е достигнала своя пик в момента. Работя по свои продукции и имам страхотни идеа за лейбъла.

Какво правиш в момента, което е градивно за твоя музикален живот и кариера?

Освен продукция и време в студиото, се опитвам и да се свързвам с феновете си. Направих няколко стрийма на живо от студиото си с Beatport, Drumcode и Paradise. Преди клубовете да затворят официално, планирахме “We Are the Brave Behind Closed Doors”, серия от записани сетове на резиденти на лейбъла, както и мои, в затворено пространство в Саутхамптън. Радвам се, че го направихме, тъй като помогна много да се свържем с феновете си през последния месец и беше страхотен начин да промотираме нова продукция.

Какво правиш в момента, което е градивно за твоя музикален живот и кариера?

Какво е най-изненадващото нещо, което си осъзнал през този период на социална дистанция?

Може би, колко много ми липсват приятели, колеги и нормалния живот. Първите няколко дни ми беше трудно да пренастроя своето поведение и начин на мислене. В момента се чувствам много по-добре и напълно оценявам здравословната нужда да намалим темпото.

Какво правиш онлайн? Виждал ли си нещо, което да ти харесва?

Радвам се, че успях да събера средства за каузи с Beatport ReConnect преди няколко седмици. Впечатлен съм от способността на индустрията ни да се адаптира към сегашната ситуация. По всяко време на деня може да отидете онлайн и да гледате стрийм на живо с хедлайнер. Изпитвам голям респект към всеотдайността им към феновете. Стриймът на Four Tet ми хареса много. Наслаждавам се и да гледам отново нашата поредица “Behind Closed Door”. Трябваше да се съобразим с правителствените забрани докато снимаме и не успях да видя другите диджей сетове. Яко е да видиш празен клуб, в който диджей свири. Има нещо зловещо в идеята, но е доста впечатляващо.

Можеш ли да предложиш някакви тематични парчета в момента?

Talking Heads’ “Psycho Killer”, за когато се чувстваш сякаш губиш умът си. Block Party’s “I Still Remember” за завръщане в хубавото старо време и The Smiths’ “There Is a Light and It Never Goes Out” за хората, които работят на първа линия в тази криза.

Можеш ли да предложиш някакви тематични парчета в момента?

Имаш ли съвет как да останем позитивни и здравомислещи в тази ситуация?

Останете верни на себе си и продължавайте да се занимавате с това, което ви доставя удоволстие. Опитайте се да запомните, че всяка буря си има край и си представете колко яко ще бъде първото парти след като забраните са вдигнати. Нямам търпение.

#ЖивотПодКарантина
Източник: https://www.djtimes.com/2020/04/life-in-lockdown-alan-fitzpatrick-interview/

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *