Последни новини около Elderbrook

Последни новини около Elderbrook | MMTV Online
Крайно време беше и британецът Elderbrook да излезе от карантината на Covid и да напомни за себе си!

Номинираният за награди Grammy и Ivor Novello феномен, продуцент, изпълнител, автор на песни Elderbrook пусна антемичния ‘My House’ . Трака е продуциран от Jack Knife Lee (Killers, U2, R.E.M.). Новият сингъл показва различна страна от уважавания британски талант. Игриво, фънк, водено от синтезатори парче, което е и нов впечатляващ тийзър към многоочаквания дебютен летен албум ‘Why Do We Shake In The Cold?’.

През последните 12 месеца Elderbrook издаде редица впечатляващи нови музикални теми, като през цялото време ни подгряваше с домашните си Live Streams

Парчето ‘My House’ е продължение на емоционалния ‘Numb’ и експлозивната колаборация от 2019 с Rudimental, ‘Something About You’. Numb наброи 50М комбинирани стрийма, с над 11М видео гледания.

Относно сингъла, ELDERBROOK казва:

Написах го по време на изолацията. Бях в студиото си в градината и гледах къщата си… когато започнах песента, си мислех, че ще е със същия контекст, както ‘Our House’ на Crosby, Stills Nash и Young. Всичко относно това колко много обичам да прекарвам време в къщата си. Когато започнах да я пиша, нещата поеха към напълно различно значение. 

Песента се фокусира върху това как много хора, ако не повечето, винаги искат следващото по-голямо, по-добро нещо. Никога не са щастливи с това, което имат. Другата страна на текста е, че много хора никога не спират да се държат като деца „моята къща е по-голяма от твоята“, „знам какво си, но и аз какво съм“ и цялата „аз искам“ култура. Друга тема е собственият ми опит с детството и не-намирането на място където и да било“.

Колаборациите с Camelphat, Diplo, Black Coffee и Rudimental донесоха на Elderbrook добра репутация в чужбина като артист на живо, мултииструменталист, продуцент и изпълнител/автор на песни.

Относно албума, той казва:

Този албум е за хората, нуждаещи се от хора и човешките взаимовръзки между тях. Заглавието съдържа идеята, че треперим в студа, за да покажем на хората, че се нуждаем от тях. Като звучене, албумът е повече инди/алтернативен. Канализирам любовта си към електронната музика, но и я смесвам с музикалните стилове, с които започнах и които винаги ще ме вдъхновяват“.

Видеото към парчето ‘My House’ можете да гледате по телевизия ММ и по-конкретно в предаването MMIXER, всеки четвъртък от 21:00ч. и повторение в събота 15:00ч.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *