Мел Гибсън и Дани Глоувър отново заедно в Смъртоносно оръжие 5

Мел Гибсън и Дани Глоувър отново заедно в Смъртоносно оръжие 5
Мел Гибсън и Дани Глоувър се съгласиха да се заврънат за един последен филм от поредицата Смъртоносно оръжие 

Според продуцента Дан Лин, сюжета на дългоочакваното продължение на полицейския екшън ще се фокусира около детектив Мартин Ригс и детектив Роджър Мърто, 22 години след излизането на последния филм Смъртоносно оръжие.

В интервю пред The Hollywood Reporter той сподели:

„Опитваме се да направим последния филм Смъртоносно оръжие. Дик Донър (режисьорът на останалите четири филма) се завръща както и оригиналният актьорски състав, Мел Гибсън и Дани Глоувър. Това е просто невероятно.“

Въпреки огромното желание и събирането на “старата банда” проекта още не е готов да стартира тъй като остава да се довърши сценария.

Първият филм Смъртоносно оръжие се появи по кината през 1987 г. като огромният му успех роди още три продължения излезли съответно през 1989 г., 1992 г. и 1998 г.

През 2016 г. поредицата бе преместена на малкия екран за три сезона с участието на Clayne Crawford и Damon Wayans като Ригс и Мърто.

От няколко години се говори за заснемане на продължение, но едва сега новината бива официално потвърдена

През 2012 г. Мел Гибсън отхвърли предположенията, че би могъл да заснеме още един филм от Смъртоносно оръжие. В интервю пред ComingSoon.net той сподели:

“Не, мисля. Гледайки какво се случва с Total Recall (през 2012 г. бе направен римейк на оригиналния филм от 1990 г., в който участваше Арнолд Шварценегер), мисля че просто ще намерят някакъв начин, по който да го преработят. Макар че наистина е трудно да заместиш Дани. Той беше толкова добър в тази роля. Това беше много добра поредица за нас. Просто проработи. Но ние си знаехме, че ще проработи.”

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, вижте къде може да ни гледате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *