Раздадоха наградите Emmy 2018

Раздадоха Emmy Awards 2018... | MMTV Online...

На бляскава церемония късно снощи в “Microsoft Theater“ в Лос Анджелис бяха раздадени годишните награди за телевизия „Emmy”

Тази година наградите отбелязаха своя 70-ти юбилей. Статуетката „Emmy” е най-престижната награда на телевизионната индустрия в Америка (до голяма степен и в света). Отличието се смята за еквивалент на наградите „Оскар”.

Въпреки важността на събитието и количеството първокласни сериали, които до голяма степен изместват не чак толкова добрите филми по кината, гледаемостта на церемонията по раздаването отбеляза рекордно ниски нива. Дали неувереното представяне на водещите Colin Jost и Michael Che беше фактор или пък това, че церемонията се проведе в понеделник, а не в обичайното си време неделя (все пак в неделя беше ден за футбол), оставаме на експертите да преценят.

Colin Jost и Michael Che

Най-интересното…

Тази година с наградата за най-добър драматичен сериал от Американската академия за телевизионно изкуство и наука бе отличен „Game of Thrones” (Игра на тронове). Сериалът бе отличен с цели 22 номинации. Той грабна и статуетки за „специални визуални ефекти” и за поддържаща роля в драма за ролята на Peter Dinklage.

Claire Foy (Клеър Фой) грабна отличие за най-добра актриса в драматичен сериал. Тя направи тоза за ролята ѝ на младата кралица Елизабет Втора в драматичния сериал „The Crown” (Короната).

Claire Foy (Клеър Фой) грабна отличие за най-добра актриса в драматичен сериал.

В номинациите за най-добър актьор, статуетката грабна Matthew Rhys (Матю Рис) за ролята му в „The Americans” (Американците).

В номинациите за най-добър актьор, статуетката грабна Matthew Rhys (Матю Рис) за ролята му в „The Americans” (Американците).

Предложението за брак на режисьора Glen Weiss (Глен Уайс) към приятелката му открадна вниманието от призьорите на 70-ата церемония. При излизането си на сцената за получаване на 14-та статуетка той се обърна към приятелката си с предложение за брак.

Големите победители тази година бяха каналите Netflix и HBO, които получиха по общо 23 отличия в различни категории. Досега в продължение на 16 години HBO печелеше най-много награди “Еми”.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *